Potrivit reprezentanților Primăriei, Municipiul Arad a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Adminis­traţiei Publice  şi Fondurilor Europene, pentru obținerea unei fi­nan­țări nerambursabile necesare implementării proiectului „Planificare strategică şi management al performanţei la nivelul municipiului Arad  prin instrumentul Balanced Scorecard-Tablou de Board echilibrat”. De menționat că valoarea finanţării este de 422.390 lei,  contribuţia municipalităţi fiind de 2%. „Obiectivul general al acestui proiect este optimizarea proceselor de management al performanţei la nivelul municipiului Arad, scopul final fiind  eficientizare activităţii la nivel instituţie. Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni. Mai întâi se va realiza un studiu privind situaţia actuală a managementului performanţei şi urmărirea indicatorilor strategici, iar ulterior se va dezvolta şi introduce instrumentul Balanced Scorecard”, susțin reprezentanții Primăriei.
Trebuie spus că Balanced Scorecard a fost iniţiat acum 20 de ani şi este  folosit cu success de mii de companii din întreaga lume pentru o creştere accelerată a performanţei. Edilii arădeni susțin că acesta este şi scopul administraţiei locale, care până să ajungă în acest punct a făcut toţi paşii necesari pentru implementarea sistemului de management al activităţii.
„Am semnat accesarea unui fond european care va duce la realizarea unui studiu de management în Primăria Municipiului Arad. În aceste 12 luni de activitate se va realiza o nouă funcționabilitate, generând o relație mai bună în interiorul Primăriei și bineînțeles în relația Primăriei cu exteriorul. Vă putem spune că Aradul a fost printre primele orașe care au avut managementul documentelor, a avut ISO și lucrul acesta ne-a permis să accesăm acest fond european”, susține primarul Gheorghe Falcă.
(L.Ș.)

Recomandările redacției