Autorităţile locale din Peregu Mare au rezolvat problema telefoniei mobile

0
295

primar PereguAmplasată în Câmpia Aradului, foarte aproape de graniţa de Vest a României și la circa 40 km de municipiul Arad, comuna Peregu Mare cunoaște în ultima vreme un trend ascendent de dezvoltare. De când a câștigat fotoliul de primar – din iunie 2012, primarul Emeric Kovacs s-a străduit să rezolve o serie de probleme care să aducă un plus de confort și normalitate în viața locuitorilor, după cum ne spunea chiar el. „Am avut o listă de obiective de mai mică anvergură – zicem noi, dar care trebuiau să rezolve unele probleme ale localnicilor, deoarece noi punem pe primul loc omul, cu problemele lui de zi cu zi“, ne declara acesta.
Din lunga listă de obiective realizate în cei aproape doi ani scurși de la preluarea mandatului, aproximativ 12 poziții, descriem două mai stringente, așa cum ni le-a spus chiar edilul din Peregu: furnizarea de apă și telefonia mobilă.
„La începutul mandatului am realizat o spălare a întregii re­țele de distribuție a apei. Acum avem încheiat un contract cu o firmă care se ocupă de curățarea periodică de nămol a bazinului semi-îngropat de la Uzina de Apă, noi utilizând apa extrasă dintr-un puț de 350 metri adâncime pentru apa potabilă. De asemenea, suntem licențiați pentru furnizarea apei, ceea ce ne permite să stabilim prețul cel mai avantajos pentru populație. Acest lucru va spori în mod sigur numărul cererilor de branșare“, ne relata Emeric Kovacs.
Rezolvarea comunicațiilor telefonice cu o firmă cunoscută, a adus, de asemenea, un spor de… norma­litate în viața localnicilor, care cu greu puteau termina o discuție telefonică la telefonul mobil până acum. „După finalizarea tuturor demersurilor la instituțiile abi­litate am reușit – în decembrie trecut, instalarea unui pilon de telefonie mobilă în Peregu Mare. Aceasta a fost o mare do­rință a localnicilor care aveau multe rude în străinătate cu care nu puteau comunica telefonic decât foarte anevoios, aici nefiind acoperire bună pentru nici una din firmele mari de telefonie mobilă de pe piață. Comunicarea prin telefon fiind o facilitate fără de care nici nu poate fi concepută viața și activitatea în zilele noastre, rezolvarea acestei probleme a fost foarte bine primită în comună, mai ales de tineri“ a precizat edilul din Peregu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.