pribacPrimarul Gheorghe Falcă a lansat, ieri, un nou atac la adresa Prefecturii, pe tema sediului Inspectoratului Jude­ţean al Poliţiei de Frontieră pe care îl vrea pentru a muta Şcoala Generală numărul 1. Falcă îi acuză pe cei din Prefectură că nu vor să renunţe la clădire, drept pentru care nu a fost adoptată hotărârea de guvern care să consfinţească preluarea imobilului în patrimoniul Primăriei, aşa cum au votat toţi consilierii municipali în iulie 2012. „Noi nu putem să elaborăm o hotărâre de guvern, dar dacă dânşii vor să-i ajutăm să o elaboreze, bine. Avem nevoie de acel spaţiu, am căzut la un acord cu domnul prefect că vom da în schimb o altă clădire. Acum, pentru imobilul în care funcţio­nează Şcoala Generală numărul 1 plătim o chirie de peste 100.000 de euro comunităţii catolice. În centru nu mai avem alt spaţiu unde să putem construi o şcoală. Dacă lucrurile vor continua tot aşa, vom fi nevoiţi să începem negocieri pentru a cum­păra clădirea unde funcţionează acum şcoala, cea ce înseamnă cheltuieli de ordinul milioanelor de euro din banii arădenilor. Cea ce nu spune prefectul este că în clădirea de pe strada Mărăşeşti au început să se facă lucrări de amenajare, de unde reiese că Prefectura n-are niciun interes ca acolo să se facă şcoală”, a declarat Falcă.
Un subiect politizat excesiv
În replică, prefectul Cosmin Pribac susţine că primarul politizează excesiv subiectul. „În primul rând aş dori să anunţ că având în vedere politizarea excesivă pe care primarul Gheorghe Falcă o imprimă acestui subiect şi evidenţa faptului că nu se poate discuta cu domnia sa în termeni instituţionali decenţi, voi lua în considerare  pe viitor doar comunicări scrise între cele două instituţii. Până acum a fost făcută o sin­- gură propunere verbală domnului subprefect, însemnând cele două etaje din internatul ce aparţine Liceului Tehnologic «Francisc Neumann». Alături de cele două Servicii publice comunitare: regim permise de conducere şi înmatriculări auto, respectiv eliberare paşapoarte, va trebui mutat şi sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad deoarece Primăria Municipiului Arad a solicitat întreaga clădire de pe strada Mărăşeşti”, susţine Pribac. Acesta a ţinut să precizeze că sediul Poliţiei de Frontieră are şi o parte de logistică, inclusiv spaţii pentru persoanele aflate în stare de arest. „Este evident că nu poate fi amenajat un arest într-o clădire folosită şi ca internat pentru elevi de liceu.  Pe de altă parte, în privinţa începerii unor aşa zise lucrări de amenajare, în cursul lunii decembrie 2012 a fost alocată suma de 63.000 lei pentru amenajări ale clădirii din strada Mărăşeşti, în vederea mutării serviciilor de paşapoarte şi permise auto. Dacă nu am fi început lucrările ce constau în igienizarea spaţiilor, banii ar fi fost retraşi.  Însă, atunci când Primăria Munici­piului Arad va înainta o propunere considerată acceptabilă, Instituţia Prefectului va fi de-acord cu elibe­rarea clădirii din strada Mărăşeşti. Cât despre expunerea de motive şi nota de fundamentare care trebuie să însoţească proiectul Hotărârii de Guvern, aceste acte trebuie întocmite de instituţia care solicită Ministerului Afacerilor Interne să cedeze clădirea aflată în discuţie, anume Primăria Municipiului Arad. Instituţia Prefectului va acorda consultanţă pentru realizarea acestor acte dacă va fi primită în scris o nouă propunere de sediu care se pretează într-adevăr pentru cele două servicii şi pentru Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră”, a încheiat Pribac.

 • pribaac spune:

  Si Falca si Pribac sunt niste „giumbix” , dar subprefectul Stoian este super „giumbix”, normal ca a uitat propunerea verbala a domnului Falca, insa toti trei pot fi personajele din poezia lui G. Cosbuc „Trei, Doamne, şi Toţi Trei!” :
  „Căprarul vechi îi iese-n prag.
  – „Ce-mi face Radu? el întreabă,
  De Radu-i este mai cu grabă,
  Că Radu-i este cel mai drag.
  – „E mort! El a căzut la Plevna
  În cel dintâi şirag!

  Blăstem pe tine, braţ duşman!
  – „Dar Gheorghe-al nostru cum o duce?
  – „Sub glie, taică, şi sub cruce,
  Lovit în piept d-un iatagan!
  – „Dar bietul Cosmin?î – „Mort şi Cosmin
  Prin văi pe la Smârdan.”

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției