Mai sunt zece zile până când „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc își propune să demareze sprintul spre Liga 1. În prima partidă din cadrul play-offului, la Arad sosește Petrolul Ploiești, echipă pe cât de rănită de cele două eșecuri cu 3-0 în fața „roș-albilor” pe atât de motivată să se revanșeze și să agațe și ea un loc în primul eșalon.
Disputa de pe 4 iulie este prima oficială pe care Arena „Motorul” o va găzdui după 5 luni de zile, conform regulilor stabilite de comun acord între Ministerele Sănătății și Tineretului și Sportului. De altfel, Federația Română de Fotbal începe să se asigure că echipele ce mai au de disputat jocuri oficiale pe acest final de sezon respectă până în dinți protocolul și o face prin intermediul Direcției de Sănătate Publică.
Astfel, un angajat al institușției arădene a ajuns la finele săptămânii trecute la Hotel Subcetate, acolo unde fotbaliștii „roș-albilor” au locuit pe perioada cantonamentului închis, însă cel mai mult timp, aproximativ 5 ore, l-a petrecut pe Arena „Motorul”. Însoțit de șeful stafului medical de la UTA, Zsolt Nagy și având protocolul în mână, angajatul DSP a bifat majoritatea criteriilor, dar a făcut și câteva observații.
De exemplu, utiștii trebuie să contacteze din nou firma ce a făcut dezinfecția înainte de reunirea de pe 19 mai, pentru a se ocupa de vestiare și înainte de jocurile oficiale. După „operațiune”, se va pune un sigiliu pe care delegațiile celor două echipe îl vor rupe în prezența „oficialilor” FRF la venirea la stadion. Totodată, sala de protocol ce nu-și mai are utilitatea în perioada post-pandemică va fi transformată într-o încăpere specială, unde vor ajunge jucătorii sau „oficialii“ care acuză simptome de infectare cu coronavirus. Tot cu sprijinul firmei respective trebuie cumpărați dezinfectanții aprobați de Ministerul Sănătății, iar Primăria mai trebuie să doteze arena cu două coșuri de gunoi ce se vor deschide cu piciorul. Conform protocolului, fotbaliștii și antrenorii vor purta măști până la intrarea pe teren, aceste măști urmând să ajungă chiar în coșurile respective.
Și tot Primăria va trebui să facă două uși în gardul ce desparte tribuna a doua de băncile de rezerve, pe unde jucătorii sau „oficialii” care nu vor mai avea loc pe marginea terenului vor ajunge să ocupe locurile deținute de spectatori în zonă înainte de izbucnirea pandemiei. Atâta timp cât un loc va trebui să rămână mereu liber între cei care stau pe bancă, probabil 7-8 persoane trecute pe foaia de joc vor lua loc în tribune, unde, de altfel, ar trebui protejațite de soare sau ploi printr-o copertină.
Cert este că Arena „Motorul”, după micile îmbunătățiri ce-i mai trebuiesc aduse, va fi „omologată” și de Direcția de Sănătate Pu­blică pentru meciurile oficiale.

Recomandările redacției