Cei de la Imigrări sunt sufocați de migranți: și-au îmbogățit parcul auto cu patru microbuze nou-nouțe

0
213

Cele patru noi vehicule de marca Renault Master, au fost achiziționate cu scopul asigurării condițiilor de siguranță în desfășurarea misiunilor de transport și de îndepărtare sub escortă a cetățenilor străini aflați în centrele de custodie publică.

Autospecialele sunt monitorizate video, dispun de sisteme de avertizare luminoasă și navigație și sunt dotate stații de comunicații.

Acestea sunt distribuite Centrelor de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică din Otopeni și Arad, iar la repartizarea lotului s-a avut în vedere starea tehnică și vechimea autovehiculelor din dotare, precum și nevoile operative ale structurilor.

Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Continuarea consolidării capacității operaționale a IGI”, care a fost finanțat din Fondul Azil Migrație și Integrare 2019-2020, cu scopul de a crește capacitatea de înzestrare a parcului auto cu autoturisme pentru transportul cetățenilor străini, luați în custodie publică. Costul total al autospecialelor este de 2,426,886 lei cu TVA și au fost cumpărate prin procedură de licitație deschisă.

Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii polițiștilor de imigrări are ca beneficiar final cetăţenii străini aflați pe teritoriul României, prin asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate în combaterea migrației ilegale. Totodată, prin acest demers s-au îmbunătățit și condițiile de muncă și siguranță pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

De la începutul anului și până la 15 martie, la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări, în cadrul misiunilor de îndepărtare, au fost returnați peste 170 de cetățeni străini, iar pentru 225 s-au întocmit documente de luare în custodie publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.