Autostradă cu izvor: din cauza infliltraţiilor de apă a fost afectat carosabilul

0
324

Ziarul nostru a scris de nenumărate ori despre neregulile descoperite pe Autostrada Arad-Timişoara. La rândul său, Curtea de Conturi a întocmit rapoarte în acest sens, însă acest lucru nu pare să-i fi afectat prea mult pe reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi nici pe constructorii care şi-au făcut treaba aşa cum şi-au făcut-o.

Zilele trecute, jurnaliştii de la Digi24.ro, au dat în vileag faptul că autostrada a fost recepţionată deşi au fost descoperite deficienţe majore, deficienţe prezentate într-un raport tehnic realizat de firma franceză Egis Internaţional. Pe o porţiune de câteva sute de metri din autostradă au apărut infiltraţii de apă, care s-au văzut chiar şi pe carosabil. Mai mult, potrivit jurnaliştilor de la Digi24.ro, acest izvor de pe autostradă se face vinovat de apariţia unor gropi. În aceste condiţii, inginerii de la Egis au recomandat efectuarea unor modificări la sistemului de drenare, lucrarea estimată la  557.000 de euro.

Pe de altă parte, cei de la CNADNR susţin că sistemul de drenaj a fost îmbunătăţit, lucrările realizându-se în perioada noiembrie 2015-mai 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.