Autoturism cu certificat de înmatriculare fals depistat la frontieră

0
243

frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Nădlac au depistat un bărbat, care conducea un autoturism marca VW, pentru care a prezentat la control documente false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat  pentru controlul de frontieră Avram P., în vârstă de 55 de ani, din judeţul Argeş, care conducea un autoturism marca VW Sharan, cu numere de înmatriculare emise de autorităţile din Bulgaria. În autoturism călătorea şi numitul Adrian Francisc T., în vârstă de 20 de ani, tot din judeţul Argeş.

Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului, ocazie cu care bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din ţara vecină.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilt faptul că autoturismul nu figurează în baza de date, numerele de înmatriculare aparţinând unui alt autoturism, iar certificatul prezentat figurează ca fiind „distrus” motiv pentru care colegii noştri au demarat cercetările.

Faţă de cele constatate, numitul Avram P. a declarat că el este doar conducătorul autovehiculului, iar pasagerul Adrian Francisc T. a declarat că autoturismul a fost cumpărat de tatăl său contra sumei de 2.500 de euro, în urmă cu 1 an dintr-o piaţă din municipiul Piteşti, neavând cunoştinţă despre faptul că autoturismul nu este înmatriculat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru infracţiunea de complicitate la uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.