Autoturism cu probleme, depistat la trecerea frontierei

0
262

frontieraDoi hunedoreni au încercat să intre în ţară, pe la Nădlac, călătorind cu un autoturism cu numere de înmatriculare false.

A.P., în vârstă de 27 de ani, din jud. Hunedoara, conducea un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în Germania, alături de el aflându-se şi proprietarul maşinii, G.DS., de 26 de ani, din acelaşi judeţ. Cu ocazia controlului de frontieră, şoferul a prezentat un certificat de înmatriculare şi o carte de identitate a autovehicolului eliberate de autorităţile germane, în care numere de înmatriculare erau diferite faţă de cele de pe plăcuţele care erau montate pe maşină. Comisar şef Daniel Iancu, din cadrul Poliţiei de Frontieră Arad, ne precizează că, „faţă de cele constatate, proprietarul maşinii a declarat că a intrat în posesia acesteia în urmă cu aproximativ două luni şi jumătate, când a făcut un schimb cu un cetăţean român şi nu avea cunoştinţă de faptul că există diferenţe între documente şi plăcuţe”.

Totodată, cu ocazia verificărilor în baza de date proprii s-a constat faptul că autoturismul  este radiat din circulaţie de mai bine de un an, iar numerele de înmatriculare de pe plăcuţe sunt atribuite unui autoturism marca Opel Zafira.

„Având în vedere cele constatate, s-a întocmit şoferului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare, iar celuilalt bărbat pentru complicitate la aceeaşi faptă”, ne mai spune comisar şef Daniel Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.