Un bărbat a avut ghinionul ca autoturismul pe care îl transporta pe platformă să figureze ca bun căutat pentru confiscare, iar alerta să fie emisă în aceeași zi.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit un autoturism marca Audi model S8, în valoare de 70.000 de Euro, căutat de autorităţile din Germania. Luni după-masa, în jurul orei 17.50, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român P.L., în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier format din autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România şi platforma marca Boro, înmatriculată în Polonia. Acesta transporta pe platformă un autoturism marca Audi model S8, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2015.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina de pe platformă figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în aceeaşi zi. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a fost angajat în calitate de şofer pentru a transporta autoturismul și nu ştia că acesta este căutat de autorităţi. Mijlocul de transport, în valoare de 70.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

 

Recomandările redacției