Autoturism neînmatriculat, depistat la Nădlac

0
223

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr din Sibiu care conducea un autoturism marca Renault, radiat din circulaţie. În data de 07.11.2015, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagzlak s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Emil  C., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Sibiu conducând un autoturism marca Renault, cu numere de înmatriculare eliberate de autorităţile franceze. Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului.

Acesta a prezentat un certificat de înmatriculare şi o asigurare tip carte verde eliberate de autorităţile belgiene, respectiv de o firmă de asigurări din aceeaşi ţară. Existând suspiciuni asupra autenticităţii documentelor şi a plăcuţelor de înmatriculare politiştii de frontieră au demarat verificări, stabilindu-se faptul că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie din Belgia încă din luna iunie.

Faţă de acestea, bărbatul a declarat faptul că a cumpărat autoturismul în luna octombrie, din Franţa, în urma unui anunţ pe internet, contra sumei de 950 de euro cu această ocazie primind atât documentele, cât şi plăcuţele de înmatriculare. Acesta susţine că nu avea cunoştinţă de faptul că autoturismul este radiat din circulaţie.  „Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră arădeni s-au sesizat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul radiat din circulaţie, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţie de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.