traficTimp de zece zile, poliţişti împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român vor face o serie de controale în trafic pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
În această perioadă, echipele mixte vor verifica, în trafic, starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.
Poliţiştii şi specialiştii R.A.R. vor verifica buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/ sem­- nalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.
De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu     caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi vala­bilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.
În cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

Recomandările redacției