Autovehicul cu peste 13.000 de kilograme de deșeuri din cabluri, echipamente electrice și electronice casate, oprit la PTF Vărșand

0
275

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea in Romania unui mijloc de transport încărcat cu peste 13.000 de kilograme de deșeuri din cabluri, echipamente electrice și electronice casate.

În data de 12.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand, județul Arad, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 58 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cabluri, echipamente electrice și electronice casate din Ungaria pentru o societate comercială de pe raza județului Sălaj.

În urma analizei documentelor prezentate la controlul de frontieră, s-a constatat faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 13.190 de kilograme de deşeuri.

Având în vedere cele constatate, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză și a mărfurilor transportate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.