avarieO parte a străzii Meșterul Manole din cartierul arădean Gai şi mai multe curţi şi grădini ale locuitorilor de pe această stradă au fost inundate ieri după amiază, ca urmare a unei avarii. Este vorba de conducta magistrală de apă potabilă cu diametrul de 500 cm. Inundaţia provocată de scurgerea de apă a îngreunat traficul rutier, iar infiltraţiile au provocat în mai multe locuri surparea carosabilului
Compania de Apă Arad a trimis de urgenţă o echipă de intervenţie la faţa locului. După mai mult de o oră de eforturi, muncitorii au reuşit să oprească scurgerea de apă şi au început repararea magistralei.
Conform informaţiilor transmise de Oana Hanţig, purtătoare de cuvânt a Companiei de Apă, avaria a dus la scăderea presiunii în instalaţiile de alimentare cu apă potabilă, însă inconvenientul a fost înlăturat destul de repede prin trecerea alimentării pe un traseu secundar, de serviciu. Oana Hanţig a confirmat că avaria a fost provocată de muncitorii unei firme care instalează în zonă conducte de gaz metan şi care, în timpul unui foraj, au perforat conducta magistrală, motiv pentru care firma în cauză a şi fost sancţionată de Consiliul Judeţean.

Recomandările redacției