Este vorba despre autostrada Lugoj-Deva care, se pare că este finalizată. Arădenii s-ar bucura și ei de ea, dacă ar avea voie să o folosească.

Conform mediafax.ro, se pare că cei care se ocupă de lucrările făcute la autostradă, mai exact o companie spaniolă, șantajează și astfel nu se poate da încă în circulație.

Lotul se putea deschide, dar este ambiţia acestui constructor de a nu prelungi perioada de garanţie şi practic de a aplica un şantaj. Nu deschid în circulaţie decât dacă acceptăm ca garanţia să rămâna la 4 ani. Nu, trebuie să accepte condiţiile statului român care sunt de bun simţ şi nu exagerăm cu nimic. Ştiţi bine că termenul de implementare a proiectului a fost depăşit. Îl reziliem, îl punem noi în trafic şi facem noi lucrările care sunt”, a declarat Răzvan Cuc pentru mediafax.ro.

Acesta a mai adăugat că „săptămâna trecută de două ori a cerut recepţia finală a lucrărilor, o dată miercuri, o dată vineri. I s-a spus că nu sunt finalizate. Lucrările pot fi făcute şi sub trafic. Poate fi deschisă traficului autostrada, dar nici nu putem să nu admitem că sunt anumite probleme şi să închidem ochii. Mergem pe calea legală, şi facem lucrurile aşa cum trebuie”.

Ministrul spune că firma spaniolă şantajează, şi este decis să îşi păstreze condiţiile. „Nu cedez la şantaje. Ori fac lucruri de calitate ori dacă nu pleci acasă cu certificat negativ constatator, cu penalităţi, aşa cum trebuiau aplicate de mult”, a spus Răzvan Cuc.

 

Sursă mediafax.ro

Recomandările redacției