Dacă ne putem mândri cu ceva curat în Aradul ăsta, atunci o putem face cu europubelele din cimitire. Curate ca lacrima, neatinse! Asta însă spre disperarea conducerii Gospodăririi Comunale Arad, care îi roagă pe toți deținătorii locurilor de înhumare să folosească cele 100 europubele noi de 1,1 m³ amplasate în incinta cimitirelor Pomenirea, Eternitatea, Mureșel și Gai și să nu mai depoziteze la sol resturile vegetale rezultate de pe morminte și din jurul acestora. Colectarea deșeurilor se va face cu un autocompactor specializat deținut de către societate.

Momentan, 70% din europubele sunt goale datorită faptului că acestea, deși au fost amplasate în cimitire, nu sunt folosite. Aest fapt îngreunează colectarea și transportul deșeurilor la rampa de gunoi.

Au fost instalate 20 de țarcuri pentru depozitarea selectivă a pet-urilor , care de asemenea nu sunt folosite, pet-urile fiind aruncate peste tot.

Tot acest demers se încadrează în planul nostru de a avea cimitire curate și îngrijite și ne dorim implicarea comunității locale în menținerea și păstrarea curățeniei din cimitir”, ne declară Tiberiu Nicolae Ciul, directorul general.

Prea frumoase pentru a fi folosite

Recomandările redacției