9308 9306 9305Aceasta a fost concluzia unuia dintre interlocutorii noștri – de fapt o interlocutoare, într-un spontan „sondaj“ stradal realizat în Beliu.
Am „bătut“ câteva străzi și cu oricine am discutat, toți au vorbit doar de bine; parcă ar fi fost „înțeleși“ între ei – cum se spune în popor. Întrebările au fost simple: cum apreciază activitatea primarului și dacă consideră că a făcut ceva pentru ei și pentru comună.
Elena Vinter ne-a răspuns tranșant: „Numai de-ați veni să vedeți ce frumos vorbește cu oamenii și ați vedea imediat că îi pasă – te întâmpină cu vorbe frumoase și te ajută. Apoi, uitați-vă câte a făcut în comună și cum arată Centrul. Oamenii îl apreciază nu numai pentru drumuri și pentru trotuarele noi și pentru canalele pentru apa de ploaie – care-s importante –  dar și pentru că se îngrijește de tot din comună. Cred că noi nu prea știm prețui cât ajunge un astfel de primar“.
O altă femeie sublinia: „acum avem o comună frumoasă și curată. Ce s-a făcut și ce se face acum nu s-a mai făcut. Cum să n-ai o părere bună de primar? Apoi când te duci la Pri­mă­rie, imediat vine și te întreabă ce problemă ai și în 10-15 minute ești rezolvat“ ne spunea și Maria Cărăbuț.
Maria Rostaș avea aceeași bună părere despre primar dar ne-a mărturisit și o durere de-a ei: „Primarul nostru îi om la locul lui, își vede de treabă și te ajută. A făcut multe în comună de când îi primar. Dar noi – unii mai bătrâni, suntem nemulțumiți pentru că alții din comună nu-s ca el! De pildă doctorul: ne lasă vinerea și până lunea… putem să murim că nu mai avem doctor. Apoi am mai văzut că miercurea, când îi zi de piață, mulți străini fără suflet aduc cu ei și animale pe care le lasă aici – câini și pisici. Păcat de munca lui și-a noastră, pentru că nu poate el să le facă chiar pe toate“.
Dacă trei localnice au răspuns tran­șant, o a patra n-a vrut să-și dea numele dar a subliniat aspecte impor­- tante: „primarul ăsta a făcut ce-a pu­tut; mult mai mult decât alții. Apoi n-a făcut diferență între oameni: a asfaltat și străzile de la noi din zonă, chiar dacă suntem romi. Cinste lui, mai ales că și atunci când mergi la Primărie te întreabă imediat ce probleme ai și te ajută pe loc, dacă poate“ ne spunea inetrlocutoarea noastră ce n-a vrut să-și dea numele.

Recomandările redacției