Avem premier, Dacian Cioloş este alesul preşedintelui

0
335

Dacian Cioloş, fostul comisar european pentru Agricultură a fost desemnat, ieri,  de către pre­şedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier. Iohannis  a spus  că soluţia agreată cu partidele politice, este cea a unui guvern de tehnocraţi.
„După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-mi­nistru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi, este ne­voie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie”, a  precizat Iohannis. Acesta  a spus că nu poate fi aşteptată revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor. La câ­teva minute de la aflarea veştii, am luat „pulsul” şefilor locali ai principalelor partide din România. Copreşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă a precizat: „Numirea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru este una foarte bună. Domnul Cioloş a reprezentat România foarte bine la Bru­xe­lles. Îl cunosc personal şi am o impresie excelentă despre calităţile sale. Dacă PSD nu va face şicane, cred că vom avea o guvernare foarte bună”.
Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Arad, a punctat: „Deocamdată avem un nume fără o echipă. Să vedem cu ce va veni şi apoi să treacă de votul Parlamentului. La acest moment,  toată lumea este în opoziţie faţă de premier”. Dacian Cioloş are la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi programului de guvernare cu care trebuie să se prezinte în Parlament, pentru votul de învestire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.