Avem restanțe mari la plata personalului medical din centrele de carantină din județ

0
221

Ministerul Sănătății a transferat banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare din Arad, dar și sumele necesare pentru plata facturilor aferente activității din aceste centre, pentru aprilie și mai, suma fiind de peste două milioane de lei, în data de 14 iunie 2021. 

Astfel, pentru activitatea prestată de personalul medical, aceștia vor fi plătiți la zi: 90 lei/oră pentru medici; 45 lei/oră pentru asistenți medicali; 20 lei/oră pentru registratorii medicali.  

Direcția de Sănătate Publică Arad a redirecționat banii către toate primăriile implicate în procesul de vaccinare.  

„Suntem la zi cu plata personalului și a facturilor. La carantinare, totuși, suntem restanți, pentru că încă nu au venit banii”, ne-a mai declarat Horea Timiș, acum o lună. 

Totuși, prin carantinare, se are în vedere personalul medical care lucrează în centrele de carantină din județ și care nu au fost încă plătiți pentru munca prestată.  

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, ne-a declarat că: „Acum trei zile au venit cinci miliarde de lei, 50 la sută dintre aceștia sunt destinați medicilor care lucrează în centrele de vaccinare din Arad, iar restul banilor sunt completarea pentru personalul medical din centrele de vaccinare pentru luna mai. În august, vor veni restul banilor de la Minister pentru luna iunie, adică încă jumătate din suma destinată celor din centrele medicale.” 

Menționăm că, instituția care trebuie să asigure plata personalului din aceste centre de vaccinare este Ministerul Sănătății. 

La ora actuală, în municipiul Arad, opt centre de vaccinare sunt active, iar în judeţ, 13.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.