Avem și vești bune: Aradul, ocolit de vreme rea

0
208
Instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii, grindină de MARI dimensiuni, local cantități de apă însemnate, însă nu atenționearea meteorologică nu include județul nostru. De data asta, Aradul se află printre puținele județe din țară cu cod verde. 
 
Zone vizate: areale din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Brăila, Călărași. 
Vor fi intervale cu averse torențiale, vijelii puternice – rafale de peste 90 km/h, grindină de medii și MARI dimensiuni (diametru de 3-5 cm) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 45-50 l/mp (mm), iar punctiform 70 l/mp.
COD PORTOCALIU ANM 
Din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
Sursa hărții: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.