Avertisment pentru șoferii arădeni aflați în trafic: canicula provoacă stări de somnolență

0
309

Administrația Națională de Meteorologie  a avertizat că până pe 31 iulie disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime, în zona noastră, se vor încadra între 34 şi 40 de grade Celsius, Unele dintre cele mai expuse persoane în această perioadă sunt și șoferii aflați în trafic. Mai ales dacă mașinile pe care le conduc nu beneficiază de aer condiționat. În acest sens, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR)  avertizează șoferii să respecte anumite măsuri, necesare în această perioadă caniculară. Așadar conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească sistemele de climatizare în cazul în care au așa ceva. Să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald și să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului.  Totodată, șoferii arădeni sunt îndemnați să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână.

Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan, precizează cei de la Poliția Rutieră.

De asemenea trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Arădenilor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, li se recomandă să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.