Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul „Alessandrescu-Rusescu” din București, averti­- zează asupra riscurilor la care se expun pacienții cu Covid care aleg să se tra­teze acasă după rețete culese de pe Internet.
Dr. Craiu atrage atenția că una dintre combinațiile de medicamente „la modă” acum în mediul online poate provoca efecte secundar grave, inclusiv decesul pacientului. Medicul admite că situația din spitalele ro­mânești este dramatică în această perioadă, din cauza creșterii alarmante a numărului de bolnavi cu forme grave de Covid-19, dar insistă ca persoanele care au făcut boala să urmeze exclusiv indicațiile specialiștilor.
„Nu vă mai tratați singuri!
Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele), există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum.
DAR…
Vă rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete «faimoase» care circulă pe net.
Combinația posibil MORTALĂ pe care o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Vento­lin.
Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, scrie medicul pe Facebook.

Recomandările redacției