Avertizare meteo! Cod galben și portocaliu până luni seara

0
534

Aradul este sub cod galben de vânt astăzi, și cod portocaliu în noaptea ce urmează dar și în cursul zilei de mâine. În intervalul 23 februarie, ora 11 – 23 februarie, ora 18, vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80-90 km/h. 

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat și în zonele de șes și în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55-70 km/h.

Vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80-95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei.

În Carpații Meridionali și de Curbură este cod roșu – vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140-180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.

150 de pompieri arădeni sunt pregătiți in orice moment pentru a interveni dacă este nevoie, 150 de pompieri sunt pregatiți pentru a veni în cel mai scurt timp de acasă dacă situația operativă impune acest lucru.

Pompierii recomandă arădenilor să nu stea în spații deschise în această perioadă: 

„Evitați deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să vă adăpostiți în imobile sau spații închise, care vă asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.