Avertizare meteo: vremea se va răci considerabil în această săptămână

0
316

vremea

Conform meteorologilor, vremea se va răci treptat şi gerul se va instala în zonă în zilele acestea. Temperatura aerului va marca o scădere, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopţilor, când minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -11,-10 grade. Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, astfel încât vor scădea spre -5 grade, pe 7 ianuarie. Ulterior vremea se va încălzi uşor şi treptat, până la aproximativ 4-5 grade ziua şi 0 grade noaptea, în 11 ianuarie.

„Vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor. În cea mai rece zi, 7 ianuarie, media regională a temperaturilor maxime va fi de -6 grade, iar valorile nocturne vor scădea spre -14 grade. Între 8 şi 11 ianuarie va avea loc un proces de încălzire uşoară de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul acestui interval valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de aproximativ 3 grade ziua şi minime situate în jurul valorii de 0 grade, în medie. Pe 12 ianuarie vremea se va răci, pentru ca ulterior, după 13 ianuarie, regimul termic să se menţină relativ constant, la valori uşor peste mediile climatologice ale perioadei, de 3-5 grade ziua şi -2 grade noaptea se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va creşte după data de 9 ianuarie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai importante cantitativ în intervalul 10 – 13 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.