După o pauză de doi ani, trupa de teatru „Performact” a Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” revine în forță și prezintă miercuri, 13 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, spectacolul „Avioane de hârtie” după Elise Wilk.

Montarea, „de o sensibilitate mișcătoare”, poartă semnătura binecunoscutului regizor arădean Nicolae Mihai Brânzeu.

„Spectacolul pune sub lupă și sondează teme precum: singurătatea și lipsa unor repere morale puternice, teama de dragoste, abuzurile sub toate formele lor și nevoia de acceptare într-o lume lipsită de empatie. Șase tineri, şase tipologii pe care le regăsim cu uşurinţă în viața reală, își spun poveștile lor în încercarea de a depăși obstacolele pe care le întâlnesc la porțile maturizării.

Cele două planuri ale spectacolului – trecutul bulversant și realitatea lipsită de speranță – revelează universul intim plin de fragilităţi al tinerilor din ziua de astăzi. Dorința de normalitate este un vis pentru mulți dintre ei. «Tu ai avut acest vis?»”, se arată în prezentarea spectacolului.

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Din distribuție fac parte: Vlad Șiclovan, Clara Rus, Sasha Deznan, Iris Kovacs, Robert Popa, Renata Marcu, Nathan, Berce și Roberta Mihăescu.

Regia și conceptul plastic sunt semnate de Nicolae Mihai Brânzeu, mișcarea scenică – de Sorin Pirte.

Consultant artistic este Zoltan Lovas.

Recomandările redacției