Avion prăbuşit în zona Buzău

0
408

Salvatorii ajunși la locul accidentului au descoperit un avion prăbușit care avea la bord două persoane. S-a încercat resuscitarea victimelor, fără rezultat însă, cei doi fiind declarați decedați, a anunțat Prefectura Buzău. Nu se știe încă cărei companie aparținea avionul.

Cauza prăbușirii ar putea fi vremea nefavorabilă, spune Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău. „Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopții trecute. Deci în zonă a plouat non stop,” a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Buzău.

Avionul s-a prăbuşit în zona satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul Nehoiu, accidentul având loc într-o zonă greu accesibilă.

Condiţiile meteo au fost nefavorabile în zona de nord a judeţului Buzău începând de marţi seara, cu vânt şi precipitaţii.

Alertă în judeţul Buzău, după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni. Forţele de ordine şi salvatorii au plecat spre locul indicat pentru a verifica dacă se confirmă informaţia.

Alerta a fost dată după ce un localnic din zona Nehoiu a sunat la 112 în jurul orei 15.30 şi a anunţat că a văzut un avion de mici dimensiuni prăbuşindu-se într-o zonă greu accesibilă din localitate.

„În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis, miercuri, IGSU.

Sursa citată a precizat că, la nivelul judetului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi şi poliţisti pentru derularea acţiunilor de căutare-salvare.

De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău şi la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.