Salvatorii ajunși la locul accidentului au descoperit un avion prăbușit care avea la bord două persoane. S-a încercat resuscitarea victimelor, fără rezultat însă, cei doi fiind declarați decedați, a anunțat Prefectura Buzău. Nu se știe încă cărei companie aparținea avionul.

Cauza prăbușirii ar putea fi vremea nefavorabilă, spune Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău. „Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopții trecute. Deci în zonă a plouat non stop,” a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Buzău.

Avionul s-a prăbuşit în zona satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul Nehoiu, accidentul având loc într-o zonă greu accesibilă.

Condiţiile meteo au fost nefavorabile în zona de nord a judeţului Buzău începând de marţi seara, cu vânt şi precipitaţii.

Alertă în judeţul Buzău, după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni. Forţele de ordine şi salvatorii au plecat spre locul indicat pentru a verifica dacă se confirmă informaţia.

Alerta a fost dată după ce un localnic din zona Nehoiu a sunat la 112 în jurul orei 15.30 şi a anunţat că a văzut un avion de mici dimensiuni prăbuşindu-se într-o zonă greu accesibilă din localitate.

„În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis, miercuri, IGSU.

Sursa citată a precizat că, la nivelul judetului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi şi poliţisti pentru derularea acţiunilor de căutare-salvare.

De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău şi la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.  

Recomandările redacției