Cel puţin 188 de persoane se aflau la bordul avionului Boeing 737 MAX 8 al companiei Lion Air, care s-a prăbuşit luni aproape imediat după ce a decolat din Jakarta, au informat mai mulţi oficiali indonezieni.

Epava avionului a fost găsită în apropierea locului în care avionul companiei Lion Air a pierdut contactul cu turnul de control.

Nu ştim încă dacă există supravieţuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma”, a declarat Muhmmad Syaugi, şeful agenţiei indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare.

Aeronava care s-a prăbuşit în Indonezia a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent-director.

Avionul companiei Lion Air, care s-a prăbuşit în ocean la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a avut o problemă tehnică în cursul zborului precedent, care însă a fost rezolvată în conformitate cu procedurile, a declarat directorul general al firmei, relatează agenţia Reuters.

Avionul a zburat anterior de la Denpasar la Cengkareng (Jakarta). A fost raportată o problemă tehnică, dar care a fost rezolvată în conformitate cu procedurile”, a declarat Edward Sirait, directorul companiei, fără să precizeze natura problemei.

Conform autorităţilor, echipele de căutare au găsit o serie de resturi, inclusiv veste de salvare şi bucăţi de telefoane, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, în apropiere de ultima locaţie cunoscută a avionului.

Resturi, inclusiv scaune, despre care se cred că provin de la avionul prăbuşit, au fost descoperite şi în apropierea unui platforme petroliere din Marea Java, a declarat un oficial al companiei de energie Pertamina.

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, adăugând se aşteaptă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor care ar oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Recomandările redacției