Unul dintre fotbaliștii care au rezistat „epurărilor” din vară la Național Sebiș a contribuit la victoria din derby. Alexandru Avramescu a revenit de două etape pe gazon după ce suferise o ruptură  fibrilară în debutul sezonului. Dacă la Timi­șoara, contra celor de la Becicherecul Mic, mijlocașul de 25 de ani a evoluat în nota modestă a echipei, contra liderului a fost „motorul” de la mijlocul terenului.
A și fost autorul golului ce a stabilit scorul pauzei (1-0), după un șut cu stângul, o execuție inedită pentru el. „Nu mai contează cum am marcat, important este că la final am dat un gol mai mult decât adversarul. Nu puteam să îi lăsăm pe cei de la Galda să se distanțeze de noi și nici măcar să rămână la trei puncte în față. Am strâns rândurile în ultima jumătate de oră, am jucat bine, ne-am creat și alte ocazii pe lângă golurile lui Siminic și Ion. Trebuie, însă, să câștigăm și vineri cu Poli, altfel victoria cu Galda nu ar mai avea mare valoare. Nu ne interesează ce echipă vor  alinia ei, noi trebuie să ne facem treaba în orice condiții”, a anunțat optarul Naționalului, care a înscris primul gol al prezentului campionat, după ce anul trecut reușise patru.
În afara lui Mihuța, de la startul actualului sezon, Avramescu are lângă el doar colegi noi. Suciu, Cârstoiu, Fuchs sau Roman au jucat pe rând alături de fostul „pandur”. „Ne înțelegem bine cu toții, am făcut repede un grup unit, alergăm unii pentru alții, nu contează la care dintre noi se apelează la un meci sau altul. De fapt, acesta este atuul nostrum, faptul că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Sigur, am avut și sincope în ultimele săptămâni, dar cred că ne-am tras învățăturile din ele și suntem pregătiți să legăm o nouă serie de victorii”, a adăugat mijlocașul central.
Deja nimeni la Sebiș nu se mai ferește de obiectivul suprem. „Avem cele mai bune condiții din serie, este normal să ne dorim promovarea. Din păcate, am pierdut ceva teren și am făcut-o în mod neașteptat în fața formațiilor din partea a doua a clasamentului. Pe cele de lângă noi le-am bătut, dar de acum trebuie să le tratăm pe toate la fel. Se știe că un campionat se câștigă cu echipele nu foarte bine cotate”, a concluzionat Avramescu.

Recomandările redacției