Deși în vară visa măcar la grupele Europa League, campioana României nu reușește să facă față nici măcar în a treia competiție europeană. Socotită de unii microbiști sau chiar specialiști, ca fiind o competiție pentru „lumea a treia“, Conference League pune în fața fotbalului românesc o oglindă necruțătoare: nu mai facem față nici măcar în compania celor mai slabe ori cel mult mediocre echipe din fotbalul european.

CFR Cluj s-a înclinat aseară din nou, 0-1, în fața olandezilor de la AZ Alkmaar și rămâne cu un singur punct acumulat după trei partide. Sigur, clujenii mai au șanse teoretice de calificare, ținând cont că se află la doar trei punte în spatele locului 2, Jablonec, însă etapa viitoare CFR merge chiar pe terenul echipei care a învins-o aseară și care pare, de departe, cea mai puternică din grupă. O înfrângere în Olanda ar face ca șansele de calificare să devină pur teoretice. 

Serile de glorie în care CFR dădea de pământ cu Roma, Lazio sau Manchester United par să fi rămas o amintire frumoasă. Echipa din Gruia a coborât la nivelul fotbalului pe care-l reprezintă iar tolba cu miracole a lui Dan Petrescu pare să se fi golit.

(foto: AZ Alkmaar)

Recomandările redacției