Nordul Italiei găzduiește în acest sfârșit de săptămână turneul final al Ligii A din UEFA Nations League, competiția care începând din 2018 a luat locul meciurilor amicale între echipele naționale. Liga Națiunilor însă nu este o competiție întru totul amicală deoarece câștigătoarele grupelor obțin calificarea la următorul turneu final al Campionatului European sau Mondial, indiferent de rezultatele din preliminarii. De asemenea și echipele clasate pe locurile 2 în grupă participă la diferite baraje cu aceeași miză. Astfel competiția reprezintă în special pentru echipele medii și mici o șansă în plus de calificare la un turneu final.

Pentru echipele mari, care de regulă își câștigă grupele din preliminarii, Liga Națiunilor reprezintă însă mai mult o ocazie de a obține victorii de prestigiu în fața unor adversari de același calibru. Careul de ași al Ligii A, care a reunit la start cele mai puternice echipe din Europa este format din Italia, Spania, Belgia și Franța. Prima semifinală va avea loc astăzi la Milano și va fi practic reeditarea a semifinalei de la Campionatul European din vară, aducând față în față naționalele Italiei și Spaniei. A doua semifinală va avea loc mâine la Torino, între Belgia și Franța. Duminică se vor juca la Torino respectiv Milano, finala mică și finala mare.

Iată programul complet al meciurilor:

Miercuri, 21.45  Semifinala 1 Italia – Spania

Joi, 21.45  Semifinala 2  Belgia – Franța

Duminică, 16.00  Finala Mică

Duminică, 21.45  Finala Mare

Toate meciurile vor fi transmise în direct de Digi Sport 1

În această ediție a Ligii Națiunilor, România a făcut parte din Liga C (a treia valorică) iar în cadrul Grupei 1 a terminat pe locul 3 după Austria și Norvegia și înaintea Irlandei de Nord.

Recomandările redacției