După două săptămâni de pauză, primul eșalon al fotbalului românesc pornește din nou la drum, cu etapa a 16-a, prima a returului. Competiția se reia de la următoarea configurație a clasamentului:

În ceea ce o privește pe UTA, echipa noastră poate urca în clasament în mod sigur cu o victorie, asta pentru că întâlnește tocmai una dintre echipele aflate în raza sa de acțiune. Farul se află cu un loc deasupra echipei lui Balint, la egalitate de puncte așa că în mod cert, cele trei puncte ar duce-o pe UTA cel puțin în anticamera play-off-ului. Bătrâna Doamnă ar putea chiar urca între primele 6 dacă cel puțin una dintre FC Botoșani, Rapid și FC Voluntari înregistrează rezultate negative în această etapă. Moldovenii au meciul cel mai greu, în deplasare la FCSB. O înfrângere, coroborată cu victoria echipei noastre, ne-ar urca în clasament peste echipa lui Croitoru. De asemenea, am putea trece și peste Rapid dacă giuleștenii pierd la Târgoviște (varianta egalului în acel meci ne-ar avantaja doar în cazul unei victorii arădene la mai mult de două goluri diferență). În scenariul victoriei am putea depăși de asemenea echipa din Voluntari, cu condiția ca acesta să nu câștige însă ilfovenii au un meci destul de ușor, pe teren propriu, cu Dinamo.

În cazul în care câinii roșii ar reuși cumva surpriza învingând Voluntariul, Farul și UTA ar urca împreună pe locurile 6, respectiv 7 chiar și în cazul unui rezultat de egalitate la Ovidiu. Nu dorim să ne gândim la înfrângere, dar în cazul unui asemenea rezultat nedorit, UTA are șanse destul de mari să își păstreze locul în clasament. Urmăritoarea ei, FC Argeș, se află la trei puncte în spate însă are de disputat un duel dificil pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova.

Iată și programul complet al etapei:

  • Vineri, ora 17.30  Academica Clinceni – Sepsi OSK
  • Vineri, ora 20.30  Chindia Târgoviște – Rapid
  • Sâmbătă, ora 15.00  Farul Constanța – UTA
  • Sâmbătă, ora 20.30  U. Craiova 1948 – CFR Cluj
  • Duminică, ora 18.00  FC Argeș – CS Universitatea Craiova
  • Duminică, ora 20.30  FCSB – FC Botoșani
  • Luni, ora 17.30  CS Mioveni – Gaz Metan Mediaș
  • Luni, ora 20.30  FC Voluntari – Dinamo

Toate meciurile vor fi transmise în direct de posturile Digi Sport, Telekom Sport 1 și Look Sport

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției