Bacalaureatul 2019 începe astăzi, 3 iunie, cu proba orală de evaluare a competențelor la limba română. Celelalte competențe verificate sunt la limba maternă, dacă este cazul, competențele digitale și competențele la o limbă străină modernă.

Spre deosebire de examenul de Bacalaureat 2018, probele de competențe de la Bac 2019 nu s-au mai dat în iarnă, în timpul anului școlar, ci s-a revenit la sistemul vechi – vor fi primele examinări în cadrul sesiunii din vară.

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba orală de competențe lingvistice de la BAC 2019 la limba română va continua marţi, 4 iunie, şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, miercuri şi joi (5-6 iunie).

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 12 – 13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Aproape 3.000 de absolvenţi de liceu din județul Arad s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie.

În județul Arad, 2891 de candidați s-au înscris pentru probele din cadrul examenului de Bacalaureat național. Dintre aceștia 2411 sunt din promoția curentă (din cei 3604 de elevi înscriși la începutul anului în cl a XII-a), restul de 458 fiind din promoțiile anterioare. Azi, 03 iunie și mâine 04 iunie 2019, la proba de competență lingvistică  –   limba și literatura română – sunt așteptați 2433 de candidați ( 2411 din promoția curentă și 22 din promoțiile anterioare). În cele 40 de centre de examen din județul Arad, nu a existat nici un eliminat și nu s-a semnalat nici un incident”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad.

 

 

Recomandările redacției