Bac-ul se modifică: elevii arădeni vor da un examen unic, pe care îl vor putea susține și cei de la școala profesională

0
411

Se discută de ceva timp despre modificarea examenului de Bacalaureat. Acesta ar urma să devină un examen  unic pentru toți liceenii arădeni, cu subiecte transdisciplinare pe model PISA, pe care îl pot susține și elevii de la școala profesională. Această prevedere a unui nou  proiect va fi aprobat de Guvern, anunță consilierul prezidențial.

Înlocuirea examenului actual cu un examen pe care îl pot susține și elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice, este una dintre prevederile proiectului Romania Educată care va fi înaintat săptămâna aceasta de Cotroceni Guvernului, pentru a fi aprobat prin Memorandum. Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial Ligia Deca.

Concret, elevii arădeni se vor putea  transfera de la liceul tehnologic sau școala profesională la care au intrat, la un liceu teoretic, dând o examinare la transfer.

La final, și elevii care fac școala profesională vor putea susține examenul de Bacalaureat, cu aceleași probe pe care le dau elevii de la toate celelalte filiere.

Mai precis bacalaureatul va fi format din testări transdisciplinare, pe model PISA, bazate pe competențe.

Acest nou bacalaureat, format din aceleași examene pentru toți liceenii, indiferent de profil, nu va restricționa accesul la facultate, a precizat consilierul prezidențial. „Bacalaureatul nu este un examen predictiv”, a adăugat oficialul.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.