Sorții au decis ca echipa fanion a Aradului să se deplaseze în „fieful” uneia dintre cele două echipe retrogradate din Liga 1, care – teoretic – și-ar dori rapid revenirea în elită. Vorbim despre Juventus București, club ce și-a schimbat numele în această vară în Daco-Ge­tica și care merge pe continuitate cu Marius Baciu la cârma echipei. „Suntem un club susținut de 25 de ani de câtre un om inimos care iubește fotbalul (n.a. Ionel Ciuclea), datorită lui existăm astăzi. Ne-am adunat destul de târziu, dar avem copiii noștri, pe care îi cunoaștem destul de bine. Sigur, pot să mai apară nume noi în perioada de transfer, vom vedea. Majoritatea jucătorilor sunt de la centrul nostru juvenil, sunt domiciliați în zona noastră. Spre exemplu, avem la dispoziție 35 de copii din anii 1999-2002. Mai departe, eu am ca obiectiv să câștig toate meciurile, iar conducerea dorește să promovăm tinerii talentați, de perspectivă și asta facem. Este o serie echilibrată, chiar dacă sunt echipe ce par mari pentru că reprezintă orașe mari, cu tradiție și susținere financiară solidă. Erau unele și acum doi ani când a promovat Juventus. Cred că în câteva săptămâni se vor echilibra lucrurile și nu vor fi mai fi partide cu favoriți cerți. Nu joacă numele, joacă fotbaliștii”, consideră fostul fundaș al Stelei.
„Daco-geții” își încep aventura în noua stagiune de Liga a II-a chiar în compania celei mai titrate grupări din Provincie, iar Baciu are doar cuvinte măgulitoare la adresa adversarilor săi. „UTA este o echipă bună din câte am înțeles. Nu am văzut-o live, am doar informații, dar nu rămânea nea’ Popică dacă nu-și făcea un lot competitiv și chiar am văzut nume interesante pe acolo. Din punctul meu de vedere, UTA se va bate pentru promovare în acest an. Reprezintă un oraș cu tradiție fotbalistică și locul ei este în Liga 1. Respect foarte mult UTA, respect antrenorul, îmi place clubul, orașul și cred că arădenii sunt favoriți la meciul de duminică”, ne-a mai declarat „principalul” formației din Colentina.
Bucureștenii nu au operat transferuri sonore în această vară, jucători ca și Carabela (revenit de la ACS Poli), Bustea (Snagov) sau Călințaru (Farul) nespunând mare lucru la acest nivel. Altfel, Baciu l-a pierdut pe fundașul brazilian Wallace, care a plecat la Voluntari, dar și pe mijlocașii Balgiu (Chiajna), Drăghici (Sepsi), Nicoară (Energeticianul), Elek (Snagov) sau Constantinescu (Tunu Măgurele).

Recomandările redacției