La puține minute de la finalul partidei de la Sfântu Gheorghe, antrenorul UTA-ei a venit în fața camerelor de luat vederi unde era de așteptat să ofere niște explicații pentru înfrângerea suferită de echipa sa. Ceea ce a urmat însă a fost un scurt rezumat al meciului:

„A fost un meci cu o primă repriză bună, în care am avut ocazii dar n-am reușit să le fructificăm. Chiar am avut un început bun de repriză a doua după care nu am mai reușit să ținem posesia în treimea medie și să ajungem mai des în treimea adversă. Apoi lucrurile s-au îndreptat către o luptă surdă, cu mingi mai lungi, cu densitate mai mare, pe care Sepsi a câștigat-o în extremis. E o situație destul de dificilă pentru noi în momentul de față deoarece atunci când nu reușești să câștigi o partidă, lupta se duce până în final pentru a salva un punct și cam așa a fost istoria acestui meci. Lucrurile s-au dus către o luptă la mijlocul terenului iar ambele formații au încercat să dea lovitura. Pentru Sepsi a fost acel corner de final și rămâne pentru noi dezamăgirea că în urma unei lupte pe care trebuia să o ducem până la capăt, n-am luat niciun punct.“

N-am aflat nici dacă lupta surdă a făcut parte din planul nostru tactic, nici de ce n-am dus-o până la capăt și nici de ce n-am reușit să menținem posesia. S-a găsit totuși un vinovat pentru înfrângere, în persoana arbitrului Horațiu Feșnic: „La faza golului a fost fault la Medjimorec. Medjimorec lovește mingea și trimite mingea în afara terenului dar la alunecarea la care a fost supus ar fi trebuit să se dea fault. Au fost mai multe situații pe care le-am înregistrat astăzi dar nu mă leg de Horațiu Feșnic. Este un arbitru bun și sunt convins că greșelile pe care le-a făcut astăzi, dacă le-a făcut, îl vor ajuta să fie mai bun în viitor.“

Ionuț Badea însă a omis din analiza arbitrajului faptul că centralul clujean ar fi fost acoperit fără probleme de regulament dacă dădea penalty gazdelor fie în minutul 77 când Batha l-a călcat în careu pe Păun, fie înaintea cornerului incriminat, când Otele, destul de neglijent a atins mingea cu mâna în careu; sau de asemenea îngăduința aceluiași Feșnic față de câteva faulturi destul de tari ale lui Batha care avea deja cartonaș galben.

Badea a mai găsit însă niște vinovați pentru înfrângere, de data aceasta însă obiecțiile sale fiind acoperite de realitate: „Astăzi dacă în prima repriză fructificam măcar una dintre cele trei ocazii clare, vorbeam despre o altă partidă“ au fost săgețile trimise către cei trei oameni din avanposturi care într-adevăr au tratat cu o superficialitate de neacceptat șansele avute.

Antrenorul UTA-ei nu acceptă că echipa sa are o problemă în meciurile din deplasare, deși cu el pe bancă Bătrâna Doamnă n-a câștigat niciun meci pe teren străin și a marcat un singur gol: „Au fost multe meciuri acasă, au fost și în deplasare, au fost și egaluri, nu e o ciclicitate anume care să ne pună pe gânduri că nu putem câștiga în deplasare“ a declarat Badea.

În sfârșit, tehnicianul UTA-ei a mai fost nevoit să recunoască faptul că începând de astăzi, echipa sa are un (alt) nou obiectiv: „Moral evident că în momentul de față ne gândim la ce e sub noi, e mai greu să te gândești la ce e deasupra. Se pot întâmpla însă multe lucruri. Speram într-un rezultat bun pentru a reveni în lupt pentru primele două locuri dar din păcate n-am reușit acest lucru așa că trebuie să ne uităm dedesubtul nostru și vrem să ținem toate echipele sub noi.“

Să sperăm că după un sezon pe care l-am început cu pieptul în față dar îl terminăm cam în maniera în care am terminat ultimele două partide, măcar acest ultim obiectiv setat îl vom putea îndeplini.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției