Bălăriile din zona străzii Cehov din Grădiște vor deveni amintire: un cartier rezidențial va ridica întreaga zonă

1
976

Ceea ce astăzi reprezintă o adevărată năpastă pentru locuitorii din zona străzii Cehov din cartierul Grădiște, adică bălării, animale sălbatice – vulpi, șacali, șobolani, șerpi sau câini ai străzii, va deveni în scurt timp amintire. În locul lor se va ridica un cartier rezidențial, care va ridica întreaga zonă la un alt nivel: civilizat, modern, sigur și demn.

Sunt cinci parcele disponibile, pe care firma INTECO HOLDING va construi cartierul rezidențial. Pe patru dintre ele se vor construi blocuri, iar pe a cincea parcelă vor fi spații verzi și drumuri. La parterul fiecărui bloc vor fi amenajate spații pentru birouri și magazine. Zona rezidențială ce urmează a fi construită va avea imobile cu destinația de locuințe colective cu mai mult de șase apartamente și spații comerciale la parterul acestora. Blocurile vor fi cu P+3E+2Er și P+4E+2Er.

Zona este declarată în acest moment ca fiind zonă industrială. Prin construirea acestor blocuri, INTECO HOLDING va ridica nivelul zonei, aceasta devenind civilă.

Curcanu de la USR s-a trezit vorbind

Locuitorii din zonă sunt încântați de ceea ce urmează să se construiască în cartierul lor, principalul motiv constituindu-l faptul că astfel vor scăpa de sălbăticia și mizeria de care au fost înconjurați până acum. Ca de obicei, însă trăim în România și întotdeauna se trezește cineva să încerce să bage bețe în roate. Principiul după care se ghidează astfel de oameni este următorul: dacă tot nu putem construi ceva, atunci de ce să nu distrugem?

Total dezinformat și cel mai probabil nici măcar nu a fost la locul cu pricina să vadă în ce condiții trăiesc oamenii din zonă din cauza bălăriilor, dar și pentru a ieși cumva în evidență, de a ieși din zona anonimatului cu orice preț, un consilier de la USR – Dorian Curcanu a ieșit public pentru a „se opune cu orice preț construirii unei asemenea «monstruozități urbanistice». „Monstruozitate“ pentru domnul Curcanu, doar pentru că blocurile sunt înalte. Apoi, nu putem vorbi de „urbanism“ în acea zonă, din moment ce este pământ acoperit cu vegetație și animale sălbatice. Locuințele, după cum se poate observa și în fotografii (noi chiar am fost la fața locului) sunt departe de viitorul cartier rezidențial. Nu mai punem la socoteală faptul că în loc să susțină dezvoltarea orașului, domnul Curcanu amenință dezvoltatorul imobiliar cu faptul că „în perioada următoare voi merge în Grădiște, voi bate la fiecare ușă și voi cere fiecărui locuitor semnătura ca această monstruozitate de proiect să fie stopat. E rușinos că așa ceva se întâmplă în Arad. Chiar nu mai există pic de demnitate umană? Zici că suntem în Zimbabwe”.

Într-o oarecare privință, domnule Curcanu, vă dăm dreptate și anume în asocierea zonei cu Zimbabwe. Doar că zona arată acum precum lumea a treia, iar ridicarea unui cartier rezidențial ar aduce-o în civilizație.

Câtă nepăsare poate fi la unii

Dacă tot vorbim de Zimbabwe, atunci lumea trebuie să afle că nici zona blocurilor din Grădiște nu stă prea roz. Dacă tot „îl preocupă“ pe domnul Curcanu problemele celor din Grădiște, atunci îi oferim un pont pentru a se face util: să ia drujba în mâini și să treacă la treabă.

Este o vorbă: „Fă-te frate cu știți voi cine, ca să nu-l pomenesc pe cel rău, până treci puntea, după care nu mai ai nevoie de ei“. Așa este și cu politicienii: până au nevoie de cetățeni le suflă în palmă, le ascultă doleanțele și nevoile, după care nici măcar nu-și mai aduc aminte ce au promis în campania electorală.

Tot au venit pe adresa redacției noastre mai multe sesizări și telefoane din zona Grădiște, unde cetățenii ne spun că au făcut solicitare primăriei încă de acum patru ani pentru toaletarea pomilor și nici până în ziua de astăzi nu a venit nimeni. Doamna Ionela Piroș, de pe strada Aleea Romanța, nr. 12, blocurile M și N, scara A și B, ne-a declarat: „Locuim la parter, iar din cauza copacilor nu avem lumină. Noi nu mai vedem soarele. Vreau să fiu bine înțeleasă: eu nu vreau ca acești pomi să fie tăiați, vreau doar să fie toaletați, așa cum se face prin alte localități civilizate“. De aceeași părere este și domnul Stanciu P., care locuiește tot pe Aleea Romanța, sc. B: „Vă dați seama câtă umezeală este în această zonă dacă nu pătrund razele soarelui“. Alt cetățean ne spune telefonic: „Nu mai este nevoie ca hoții să depună mari eforturi de a pătrunde în locuințele noastre. După cum puteți observa și din fotografii, crengile pomilor ne pătrund aproape în apartamente. Este simplu să te cațeri pe o astfel de creangă și în câteva secunde ești în sufrageriile noastre. În altă parte, tot la noi în Grădiște cred că găsești șerpi și șacali“.

În general, din ceea ce am auzit de la locatarii din zonă, părerile despre aleșii lor sunt extrem de negative. Mie, personal, parcă nu îmi vine să cred că există atâta nepăsare față de cetățeni din partea domnului primar și nu numai. Dar pe de altă parte, probele sunt reale. În același timp, sunt multe servicii din subordinea primăriei care nu își fac treaba și atunci toate se sparg în capul primarului.

Domnule primar, am dori și noi, conducerea ziarului Glasul Aradului să purtăm o discuție atunci când binevoiți să ne oferiți o audiență.

Voicu Sida

 

1 COMENTARIU

  1. Tot ce doriti sa construiți e exact in spatele grădini mele.sunt foarte fericită că zona aceea va dispărea.speram sa începeți cat de repede. Mult succesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.