Bâlcea – primarul înflăcărat al păcii

0
2248

Comuniștii ăia de la Flacăra Roșie ne anunță, de câteva zile încoace, cum că moștenitorul tronului lui Falcă nu ar fi nimeni altul decât Bâlcea, vicele de la CJ. Cum care Bâlcea? Vicele de la CJ! Ce nu ați înțeles? Că cică Bibarț ar fi ieșit din schemă și că Falcă s-ar fi aplecat mai mult asupra domnului Bâlcea, decât asupra domnului Bibarț. Teoria ăstora de la Flacăra Roșie nu doar că e aiurea, dar e și chioară. Vezi Doamne a stat Falcă și a cugetat: la pușcărie nu merge, la europarlamentare nu merge, în Parlament nu se bagă… Atunci ce se petrece cu destinul nefericit al geniului? Merge ca ministru în guvern! Zic înflăcărații noștri.
N-are logică, dar sună rău
Teoria pe care alunecă ei și se bagă în borcan este de-a dreptul stupidă. Cică ultimele sondaje de opinie ar revela faptul că PNL va câștiga următoarele alegeri detașat. Pentru că doar cine nu muncește, nu greșește. Și, în lumina acestor sondaje, Falcă se vede ministrul grupurilor sanitare, sau ce o fi pe acolo. Dar ministru să fie! Tot comuniștii ăia afirmă sus și tare că, din cauza datorată conflictului dintre Falcă și Orban, edilul nostru ar cam fi ocolit de partid pe lista europarlamentarelor, fiind plasat pe onorabilul loc după zece. Și că, în virtutea aceleași logici de fier forjat, nici simplu parlamentar nu ar ajunge Falcă, din cauză că Orban. Păi bine, mă inteligenților, mă… Avem și noi o întrebare logică și necesară: dacă partidul nu îl vrea pe Ghiță europarlamentar sau simplu parlamentar, pentru că, susțineți voi, ar fi suficient de degradant pentru PNL să își asume un personaj ca el, de ce l-ar vedea ditamai ministrul? Cum ar veni, nu îi dau oase de ros, dar îl cheamă la tăiatul porcului. Să fie primul la șorici. Nu vedeți, era să zic colegi, dragi conaționali, că logica voastră se rupe la prima adiere de vânt?
Cum să ieși cu Bâlcea pe centru?
Iar când ați decis să îl băgați pe Bâlcea la înaintare în descrierea faptelor, cum ați procedat? Ați luat cartea de telefon și primul nume la care s-a deschis capodopera l-ați declarat succesorul luminatului? Cine mă? Bâlcea? Păi ce să facă Bâlcea la Primărie? Să joace șeptic cu Bognar? Până și ăia din partid s-au săturat de aroganța micului și insignifiantului domn Bâlcea. Mare om politic, ce să zicem. Nu a câștigat nici o tură de alegeri. A fost numit în funcții pentru că e el norocos din zodie. Dacă ajunge Bâlcea primar, stați cu ochii pe OLX. Că va scoate Palatul Administrativ la vânzare.
Revenind la subiectul nostru, le transmitem comuniștilor noștri un sfat. Bă, atunci când nu aveți subiecte, căutați și voi prin birturi, că imposibil să nu pice ceva. Nu inventați nerozii din astea. Că lumea-i proastă și vă crede. Și peste șase luni ne trezim cu Bâlcea lider în sondajele de opinie și premiat de ARQ!
Nu dăm din casă, pentru că nu e casa noastră. Dar ăștia de la Flacăra Roșie au rătăcit calea rău de tot. Din câte știm, nu dăm nume deocamdată, Falcă și-ar fi băgat un om acolo. Un ziarist, cum ar veni. Și cum apar subiecte de discuție în Arad, cum face respectivul permutări de atenție prin presă. Noi speram ca la posibilitățile pe care le are Ghiță să își tragă și el un pitt-bull de presă. Nu un șoricar. Că ăștia nici de speriat ciori nu sunt buni. Iar ciorile, se știe, în Arad votează PNL.

Cristian Ţiţca
Nu trageţi în articole. Acestea sunt pamflete şi nici măcar lor nu le place cât de reale sunt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.