Balint, alertat de ultimul scenariu – play-off cu înjumătățirea punctelor: „Nu ar exista niciun argument logic!”

0
279

În timp ce miniștrii Guvernului Orban se contrazic în declarații privind reluarea competițiilor sportive, pe „piață” a apărut un nou scenariu legat de Liga a II-a, respectiv calea aleasă pentru încheierea acesteia. Într-un interviu acordat, ieri, pentru Gazeta Sporturilor, Laszlo Balint vorbește despre posibilitatea ca punctele să fie înjumătățite în momentul în care s-ar intra în play-offul cu 8 competitoare și play-outul cu zece.
Bineînțeles, antrenorul „roș-albilor” nu poate fi de acord cu o asemenea variantă. „La nivel de zvon am auzit varianta ca în play-off să se înjumătățească punctele, ceea ce din punctul meu de vedere și al clubului UTA ar fi o variantă deplasată,
s-ar încălca meritul sportiv, n-ar exista un argument logic. Chiar aș putea afirma că singura dezavantajată am fi noi. Și e normal că n-am fi mulțumiți. Tocmai de asta insist pentru meritul sportiv. Nimeni n-a împiedicat locurile 2-8 să strângă suficiente puncte pentru a fi mai aproape de noi. UTA a demonstrat constanță, a câștigat punctele astea pe teren, a jucat un fotbal frumos. A adus multă lume la stadion, aspect care a adus și sponsori. Această variantă ar fi deplasată și cred că încalcă meritul sportiv. N-ar exista niciun argument logic. Am încredere maximă în FRF că va lua o decizie corectă. Una care să nu dezavantajeze pe nimeni. E perfect normal ca dacă nu va exista timp pentru cele 14 etape să jucăm un play-off, ca o măsură de forță majoră, dar nu cred în varianta cu înjumătățirea punctelor. Am încredere în FRF că nu va lua în calcul așa ceva”, spune Balint , citat de gsp.ro.
Totodată, „principalul” utist crede că în cazul în care meciurile pe puncte se vor relua în prima decadă a lunii iunie se vor găsi date disponibile pentru disputarea tuturor celor 14 runde rămase de jucat din prezenta ediție a eșalonului secund. „Am văzut că sunt semnale că Liga 1 ar începe în jurul datei de 5-6 iunie. Sperăm să ne coordonăm și noi cu cei din Liga 1. Însă pentru asta e foarte important să ne putem antrena după 15 mai. Avem nevoie de 3-4 săptămâni pentru pregătire. Dacă vom începe în iunie este timp suficient pentru desfășurarea tuturor meciurilor rămase. Iar din ce am văzut FRF insistă pentru acest lucru. Ceea ce cred că este normal. E important să primeze meritul sportiv. Cred că toată lumea își dorește ca promovarea să se decidă pe teren”, a adăugat Laszlo Balint.
Dacă se respectă regula din Liga 1, în cazul înjumătățirii punctelor, distanța dintre UTA și principalele urmăritoare, CS Mioveni și Turris s-ar reduce de la 11 la 5 puncte. 6 puncte ar mai rămâne apoi apoi între arădeni și Campionii FC Argeș, Petrolul, Rapid și Metaloglobus și 8 față de Farul Constanța. Fiindcă ar beneficia de rotunjire, Mioveni, Turris, Rapid, Metaloglobus și Farul ar fi dezavantajate dacă ar ajunge la egalitate de puncte cu celelalte formații din play-off.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.