Balint: „Am gestionat bine perioada meciului cu Dinamo, poate trebuia să fim și mai serioși în unele momente”

0
269

„Bătrâna Doamnă” a demolat-o pe Daco-Getica, iar Marius Baciu sau niciun alt oficial din tabăra bucureștenilor nu au dorit să dea decla­rații după meci. În schimb, Laszlo Balint a vorbit pe larg despre ceea ce a fost și ceea ce va urma pentru echipa sa. „Am luat trei puncte extrem de importante în economia clasamentului, dar și prin prisma perioadei pe care am avut-o în urma meciului cu Dinamo. Se pare că am gestionat destul de bine totul și băieții au înțeles că, până la urmă, fiecare meci este extrem de important, mai ales cel următor. Eu zic că astăzi ne-am impus jocul din primul minut și, pe lângă golurile marcate, am mai avut o sumedenie de ocazii. Din fericire, am reușit să blocăm ieșirile pe contraatac ale adversarului, știam că asta vor încerca să facă. Adică să se blocheze bine în apărare și să încerce să ne surprindă pe contraatac. Am reușit să-i stopăm, din păcate din nou am avut două momente în care ne am făcut – practic – niște cadouri, dar, una peste alta, mă bucur că am terminat meciul cu o victorie categorică și fără gol primit. Nu știu dacă a fost cel mai slab adversar întâlnit până acum, eu mă raportez la echipele pe care le întâlnim și încerc să mă uit la ceea ce avem noi de făcut. Au încercat să paseze, am jucat împotriva unor copii care se preocupă de fotbal. Într-adevăr, nu au o viață foarte liniștită în clasament, dar pe mine mă interesează foarte mult cum ne estimăm noi. Mă interesează foarte mult cum progresăm pe toate momentele jocului. Astăzi am avut un atac pozițional consistent, am
reacționat foarte bine, am încercat jucătorii pe mai multe posturi”, a spus antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei cu Daco-Getica.
La 2-0 la pauză, Guyszi Balint nu a fost tocmai mulțumit, în special de lejeritatea cu care
s-au tratat unele faze de poartă. „E adevărat, băieții au fost puțin mai relaxați și ei știu foarte bine că mă transform un pic în momentul în care arătăm lipsă de respect la adresa fotbalului. Pentru că, până la urmă, în momentul în care nu ești concentrat, nu ești acolo sută la sută și fizic și mental, înseamnă că nu-ți respecți meseria. Tocmai de aceea, am avut o discuție puțin mai aprinsă la pauză. Repet, nu mă interesează împotriva căreia adversar jucăm, trebuie să luptăm la fel. Este foarte important pentru mine ca noi să căutăm identitate, să jucăm cu încredere și responsabilitate și să abordăm cu concentrare maximă fiecare fază din timpul jocului. Până la urmă, în special jucătorii din compartimentul ofensiv au înțeles că trebuie să fie serioși până la capăt și mă bucur că am tratat cu maximă responsabilitate majoritatea fazelor, în special cele din a doua repriză”, a adăugat „principalul” arădenilor.
Utiștii au liber până marți, când își vor relua pregătirea sub comanda „secunzilor” Zanfir și Vasiliu și a preparatorului fizic Radu. Balint e prins cu primul modul al cursurilor PRO și va reveni la Arad miercuri seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.