„Fortăreața” din Miercurea Ciuc a fost doborâtă fără probleme de liderul ligii secunde. În primul meci oficial al anului, UTA a stricat imbatibilitatea celor de la Csikszereda pe teren propriu în urma unei evoluții entuziasmante, cu câte trei goluri pe repriză, prin fotbaliști din toate compartimentele.
Mai mult, arădenii și-au egalat recordul stagional al celei mai mari victorii. 6-0 a fost și cu Daco-Getica, formație retrasă între timp din campionat, pe când într-un meci din deplasare din Liga a II-a, doar Viitorul Pandurii a mai câștigat la șase goluri diferență: 7-1 la Reșița.
Până la urmă, era de așteptat ca „Bătrâna Doamnă” să fie „vioara întâi” la Miercurea Ciuc, dar scorul final era greu de anticipat chiar și pentru cel mai optimist suporter al „roș-albilor”. Poate, Laszlo Balint a fost cel mai puțin surprins chiar și de proporțiile scorului. „I-am simțit foarte bine pe băieți în această săptămână și, de fapt, în toată această perioadă de pregătire. Mă bucur și că am eliminat și cele câteva minusuri avute după meciurile din Antalya și astăzi am avut un joc solid, cum stă bine unui lider, unei echipe ce-și dorește să facă performanță în acest sezon. Chiar dacă scorul spune altceva, nu era deloc simplu să câștigi la Miercurea Ciuc, doar că băieții au făcut exact ceea ce am pregătit, am combătut perfect tactica gazdelor noastre de azi. În plus, am fost extrem de pragmatici și eficienți, așa cum mi-aș dori să fim mereu, chiar merită toată lumea felicitări pentru acest meci. Rămân la părerea că cele mai importante rămân cele trei puncte, însă, bineînțeles, nu pot să nu remarc și prestația întregii echipe. Indiferent că vorbim despre cei care au început meciul din primul minut, fie de cei care au intrat pe parcurs. Miculescu chiar cu gol și mă bucur mult pentru el”, ne-a declarat antrenorul principal al utiștilor.
Cu această ocazie, pe lista marcatorilor au apărut, în premieră și fundașii centrali, Florin Ilie și Cristi Melinte. „Într-adevăr, e un aspect pozitiv și acesta, un plus la capitolul moral și încredere pentru ei. În schimb, pentru mine, rămâne important faptul că am marcat din momentele fixe, căci acesta era unul dintre minusurile din prima parte a campionatului, dar și că nu am luat gol. De altfel, la toate aspectele lucrate în această iarnă am stat bine azi, dar nu avem voie să ne culcăm pe o ureche. Avem puțin timp la dispo­ziție să pregătim meciul de sâmbătă, cu Ripensia. Trebuie neapărat să legăm victoria de azi cu încă una, în fața unei echipe ce a început, la rândul ei, excelent acest an și trebuie să ne revenim în special din punct de vedere fizic”, a adăugat Balint.
Dintre cele patru transferuri efectuate de UTA în această iarnă, două, exact fotbaliștii străini, au debutat luni, la Miercurea Ciuc. Simo Roumpoulakou a fost integralist pe banda stângă a defensivei, în timp ce Sofiane Jebari a intrat pe teren în ultimele zece minute, chiar împotriva fostei sale echipe și chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani. „Pentru mine nu e o surpriză în special evo­luția lui Simo, căci el a jucat mai mult azi, am spus deja că, din punctul meu de vedere, suntem mai puternici decât în turul campionatului. Și prin transferurile făcute, dar și prin volumul și calitatea muncii făcute în această iarnă. Și suntem puternici și datorită prietenului meu, Bogdan Apostu, care m-a ajutat și a ajutat enorm Clubul UTA și căruia vreau să-i mulțumesc și pe această cale”, a mai punctat „principalul” arădenilor.
Aproximativ 60 de suporteri ai arădenilor și-au însoțit favoriții la Miercurea Ciuc, sărbătorind primul succes al anului. „Nu pot decât să le mulțumesc în numele echipei fanilor noștri pentru că au venit sute de kilometri alături de noi, mă bucur că au avut ce vedea și că trăiesc, ca și noi, bucuria celor trei puncte. Sper și cred că vom avea un stadion plin și sâmbătă, când, din nou, factorul public ar putea fi decisiv într-un meci complicat, ca cel cu Ripensia”, a încheiat „Gyuszi” Balint.

Recomandările redacției