Balint consideră că UTA a făcut un joc tactic bun la Cluj și: „Am pierdut două puncte la ce ocazii mari am ratat”

0
293

Ca și la Turnu Măgurele, UTA nu a putut ține de avantajul luat pe tabelă pe „Cluj Arena”. În restanța valabilă din runda cu numărul 6, Ursu a marcat odată, dar a și ratat des­prinderea în primul sfert de oră, după care arădenii s-au mulțumit să stea la „cutie” și să dea, eventual, lovitura pe contraatac. Având în portarul Iacob cel mai bun om de pe teren, „roș-albii” au ținut de rezultat până în minutul 86, când Goga a egalat și cu ajutorul devierii nefericite a lui Andrei Rus.
Vali Buhăcianu a irosit o ocazie imensă în prelungiri, pe care tot el și-a creat-o și „Bătrâna Doamnă” iese cu un punct din deplasarea de pe Someș. „Din punctul meu de vedere, sunt două puncte pierdute astăzi de noi. La ocaziile mari ratate, cred că am fi me­ritat să câștigăm acest joc. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru că din punct de vedere tactic credem că am făcut un joc foarte bun. Știam că în a doua repriză, cel puțin, trebuie să absorbim presiunea lor și am făcut-o destul de bine. Cum am făcut-o și la Reșița, din păcate, dacă nu pot gazdele marca, ne-am băgat-o singuri în poartă. Cu toate astea am avut și în prelungirile meciului o ocazie mare a lui Vali Buhăcianu. Asta e, trebuie să luăm părțile pozitive din acest joc și să ne revenim foarte repede. Meciurile vin extrem de repede pentru noi, n-avem timp nici să sărbătorim nici să ne supărăm, trebuie să ne recăpătăm foarte repede energia și să ne focusăm pe următoarea etapă”, a spus Laszlo Balint, la finalul partidei de la Cluj.
Întrebat de așezarea zidului la cele două lovituri libere executate de gazde de pe 16 metri, antrenorul utist a spus: „Distanța a fost mică și Florin Iacob a încercat să-și ia măsuri de precauție în așa fel încât să nu treacă mingea pe sub zid. La prima dintre ele, am văzut că a luat și un galben acolo pentru că a încercat să îl pună pe Tomozei să acopere zona de la nivelul gazonului. Chiar mi-a fost foarte teamă de lovitura respectivă din care am luat gol, pentru că știam că Goga este un executant bun. A avut o execuție nefericită, dar, din fericire pentru el și din păcate pentru noi devierea a dus la acel gol egalizator. Am reacționat târziu și cu toate astea, am ratat acea ocazie mare și, repet, din punctul meu de vedere, sunt două puncte pierdute astăzi”.
Presa din Cluj a dorit să afle ce crede an­trenorul arădenilor despre șansele de promovare ale echipei sale. „E o discuție a­- prinsă. Într-adevăr, la cum arată clasamentul în acest moment, suntem acolo, cu șanse bune. Dar uitați-vă ce program avem, sunt meciuri extrem de grele pentru noi într-un interval scurt de timp. Trebuie să încercăm să ieșim cu bine din această perioadă să încercăm să facem puncte cât mai multe și să vedem ce strategie adoptăm pentru perioada de iarnă. Mai sunt încă foarte multe meciuri de jucat, foarte multe puncte puse în joc și foarte multe echipe care, din punctul meu de vedere, pot emite pretenții până în ultima etapă”, a fost răspunsul lui Balint.
Ciprian Rus a încasat cel de-al patrulea cartonaș galben la Cluj și devine automat suspendat pentru deplasarea de la Pitești. Totuși, căpitanul UTA-ei nu se va întoarce acasă, ci se va pregăti alături de colegii, iar sâmbătă va fi spectator la meciul din Trivale. „Doar nu îl lăsăm la Cluj, bineînțeles că vine cu noi, deplasările sunt legate și avem un program clar pus la punct. În seara aceasta încercăm să ne odihnim, știu că băieții sunt destul de supărați, pentru că, după aspectul ocaziilor, eu cred că ar fi și am fi meritat cele trei puncte. Rămâne să găsim cele mai bune soluții pentru meciul de la Pitești pentru că este o deplasare foarte dificilă împotriva unei echipe solide. Întâlnim o formație care, cel puțin pe propriul teren, este extrem de puternică. Au demonstrat inclusiv astăzi (n.a. 3-2 cu Reșița în restanța din etapa a 11-a) și trebuie să găsim cele mai bune soluții. Vrem să aliniem un prim «unsprezece» care să emită pretenții pentru câștigarea meciului”, a completat Balint.
La cald, jucătorii „Bătrânei Doamne” au fost foarte supărați pentru rezultatul de ega­litate de la Cluj, contra Universității. Între toți, portarul Iacob, care a apărat perfect până la reușita de 1-1 împărțită de Goga și Andrei Rus. De altfel, goal-keeperului utist nu i se poate reproșa nimic, însă acum oricum nu mai e nimic de făcut decât mobilizarea pentru disputa cu FC Argeș, de sâmbătă, de la ora 15, în direct pe Digi Sport1, Telekom Sport1 și Look TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.