În ziua în care a fost prezentat ca noul antrenor al UTA-ei, la finalul lunii mai, cu două etape înainte de finele stagiunii precedente, Laszlo Balint era foarte optimist privind finalizarea, măcar parțială, a Arenei „Francisc Neuman”. La acea dată, Laszlo Balint vorbea despre toamna lui 2019, ce apoi s-a dovedit o simplă bulă electorală a politicienilor din administrația locală. „Stadionul este unul dintre motivele pentru care eu am ales să merg la Arad. Oamenii de acolo au încercat și încearcă să finalizeze cât de repede stadionul și în acest moment se poate spune că este pe ultima sută de metri. Nu știu detalii foarte multe, dar este important că din ceea ce am discutat cu oamenii de acolo undeva în august, cel târziu septembrie, sperăm să putem juca meciuri oficiale pe noul stadion. Toată lumea știe ce suporteri sunt la Arad, ce emu­lație se va crea odată cu inaugurarea noului stadion”, a spus tehnicianul pe 27 mai.
Între timp, tehnicianul UTA-ei s-a convins că pe Arena „Francisc Neuman” el și echipa sa nu va ajunge decât în vizită în această toamnă, pentru a lua, eventual, pulsul lucrărilor ce avansează cu viteza melcului. Duminică, la Reșița, întrebat dacă factorii locali ar fi pregătiți pentru o promovare a echipei, fostul fundaș a spus următoarele: „Noi sperăm cu toții ca stadionul să fie gata până la urmă. Bineînțeles, ne dorim foarte mult să se urgenteze finalizarea stadionului, dar sunt lucruri care ne depășesc. Probabil că, nu probabil, sigur, sunt lucruri care depășesc inclusiv conducerea clubului. Ideea este că ar fi o emulație extraordinară. Și pentru noi ar fi o motivație suplimentară foarte mare să fie gata stadionul, să putem juca cu un stadion plin pentru că, vedeți și dumneavoastră, și azi, la Reșița, suporterii au venit în număr mare. Avem suporteri admirabili, care au încurajat de la început până la sfârșit echipa. În primul rând, acești suporteri merită o nouă casă. În ceea ce privește promovarea, suntem încă departe de așa ceva. Mai sunt foarte multe meciuri de disputat, campionatul este echilibrat. Sunt multe echipe care, chiar dacă la momentul ăsta sunt undeva către jumătatea clasamentului, au șanse reale să-și revină, atât prin prisma lotului pe care îl au, cât și prin prisma forței financiare și a infrastructurii de care dispun. În plus, ținând cont de echilibrul care s-a văzut în acest an, în această primă jumătate a turului de campionat, orice poate încurca pe oricine. Asta denotă echilibru în Liga 2-a, ceea ce înseamnă că atât lupta la promovare cât și în cea din a doua jumătate a clasamentului, se vada până la sfârșit, în ultimele etape”.
Vă reamintim că după ce Primăria a recepționat lucrările făcute în proporție de 70% la Arena „Francisc Neuman” de firma Tehnodomus, totul s-a blocat în momentul de față. Nicio altă firmă nu a dorit să-și asume conti­nuarea lucrărilor scoase la licitație pe 12 septembrie, astfel că se va mai pierde timp prețios cu reluarea procedurii. Termenul de 18 aprilie 2020 pe care inclusiv Răzvan Burleanu, președintele FRF, l-a invocat la ultima vizită la Arad, este în mare pericol de a nu fi respectat.

Recomandările redacției