Balint, despre nervii lui Tomozei: „Trebuie să fie mai echilibrat…”

0
285

Progresul Pecica a evoluat cu ambiție împotriva echipei fanion a Aradului, iar, uneori, aceasta s-a transpus și prin intrări bărbătești la limita regulamentului. „Campionul” acestora nu putea fi decât Viorel Gabor, care a pus mereu piciorul mai tare indiferent de formațiile pe care a trecut, fără a ține cont nici de adversari. Un prim moment mai tensionat cu fundașul central al „galben-albaștrilor” în prim-plan a avut loc în prima parte, când, de partea cealaltă a „baricadei” a fost Florin Ilie, însă un conflict în toată regula s-a iscat prin minutul 62, când UTA preluase deja condu­cerea: 2-1.
Din nou, Gabor a intrat bărbăteşte la un adversar, enervându-l peste măsură pe
Marius Tomozei. S-a lăsat cu mâini puse în gât și ceva îmbrânceli, dar și cu cartonașe roșii pentru cei doi jucători. Pe antrenorul „Bătrânei Doamne” l-a deranjat puțin acest lucru, fiindcă elevul său nu și-a făcut tot antrenamentul și a fost nevoit să mai facă o schimbare, dar și o improvizație tactică cu Ursu pe postul de fundaș stânga. „Nu știu ce s-a întâmplat exact acolo, dar Tomy trebuie să fie puțin mai echilibrat. Pe undeva, o stare de nervozitate în această perioadă este normală, iar jucătorul advers a avut grijă să i-o accelereze puțin, mai ales că și în prima repriză, din câte am înțeles de la băieți, același fotbalist a mai iscat un mic conflict acolo. Dar, am discutat și cu Dan Stupar, și-a cerut scuze, dar, până la urmă, astfel de lucruri se mai întâmplă. Suntem bărbați, bine că nu a degenerat acest mic conflict în altceva”, a spus Laszlo Balint la finalul amicalului câștigat de echipa sa cu 5-1 în fața celor de la Progresul Pecica.
Cunoscând temperamentul mai vulcanic al elevului său, Dan Stupar a mers la vestiare după ce Gabor a fost eliminat pentru a se asigura că spiritele se vor calma. „Vio Gabor e tipul de fotbalist care joacă fiecare fază de parcă e într-o finală. Așa e el, mai determinat, dar nu e rău intenționat, caută mereu mingea. Nici astăzi nu a dorit să facă rău nimănui, însă nici nu trebuia să dea curs acelei altercații. Ne cerem scuze dacă s-a văzut altfel de pe margine, sau dacă cei de la UTA au fost ofensați, la fotbal e vorba de multe ori și de intrări mai tari, bărbătești, mai ales când vorbim despre fundași. Și eu am fost fundaș, și Gyuszi Balint, la fel, știm cu toții că trebuie să pui osul, chiar dacă de multe ori joci la limita regulamentului. Nici cei de la UTA nu ne-au menajat la unele faze, însă acest lucru face parte din joc, chiar și din cele amicale, de antrenament”, a punctat antrenorul celor de la Progresul Pecica.
Tomozei a luat un cartonaș roșu în acest sezon, în derby-ul Vestului cu Poli, pe când Gabor a fost suspendat la pecicani pentru cumul de cartonașe galbene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.