UTA a jucat și s-a jucat cu o formație de Liga a IV-a, ce și-a întrerupt vacanța pentru
a-i ajuta pe „roș-albi” să-și facă antrenamentul prin joc. Ineul a avut și câteva absențe importante, precum Hulbăr sau Zdrențan, dar a și testat câțiva jucători de Liga a V-a, doi de la Șepreuș și doi de la Buteni. În schimb, „roș-albii” terminau prima săptămână de pregătire și apăreau pentru prima oară pe teren într-un meci în noua formulă.
Plecând de aici, era clar că va exista o dife­rență de exprimare în teren, dar și atitudine între combatante, iar aceste diferențe aveau să se regăsească și în rezultatul final: 11-1. Câte o „dublă” au reușit Isac, Stahl și Buhăcianu, restul marcatorilor utiști fiind: Pușcaș, Rus, Bustea, Miculescu și Șeroni. Bîrdan le-a pus numr la casă ineuanilor, spre nemulțumirea lui Laszlo Balint. „Mă bucur că am încheiat bine prima săptămână a acestui ciclu de pregătire cu un antrenament reușit. Totuși, sunt nemulțumit de faptul că am primit gol, nu mi-aș fi dorit acest lucru. Sunt și părți pozitive și aspecte pe care trebuie clar să le reglăm pentru că suntem de abia la începutul unui ciclu de pregătire. Sunt destul de mulți jucători care au sosit în această vară, iar echipa trebuie omogenizată cât mai repede posibil. Sper ca Cipri Rus să fie în regulă după accidentare, e un aspect pe care aș fi preferat să-l evităm. Una peste alta, mă bucur că jucătorii au arătat plăcere, poftă de joc, am și marcat destul de mult și în principiu lucrurile pe care le-am discutat au fost respectate. Spun discutat, pentru că e clar că altceva încă nu am avut timp să facem sau dacă am făcut a fost prea puțin”, a spus antrenorul utist la finalul disputei cu Ineul.
Joi, jucătorii „Bătrânei Doamne” au susținut și o probă fizică, de tip Gacon. „Rezultatele testelor sunt normale pentru această perioadă, în special ținând cont de căldura la care băieții au alergat. Au reacționat bine, totul e ok, acest test fizic ne dă un reper clar în ceea ce privește perioada de pregătire. Știm de unde plecăm ca să ajungem acolo unde trebuie și anume la un nivel optimal de pregătire fizică. Ușor-ușor, se formează și grupul, sper să arătăm din ce în ce mai bine”, a adăugat Balint.
De luni, UTA merge pe două antrenamente pe zi (exceptând ziua de miercuri, când e programat unul singur și o ședință de recuperare după efort), demarând și etapa de încărcare din punct de vedere fizic. Totodată, mai trebuie aflat numele unui singur adversar din amicalele verii. După Pecica, Luceafărul Oradea și Budaorsi, „roș-albii” au mai aflat că vor da piept și cu Al-Fateh, pe 24 iulie și AEL Larissa. Ambele formații de prim eșalon din Arabia Saudită, respectiv Grecia, ca și maghiarii de la Budaorsi, vor fi întâlniți în cantonamentul din Slovenia.
Sculici: „Ne bucurăm dacă
am putut ajuta UTA să-și facă antrenamentul”
Dorian Onoc și Sergiu Bîrdan, de la Crișul Alb Buteni, respectiv Raul Scrob și Edi Turcuș, de la Viitorul Șepreuș, au fost oamenii pe care i-a testat Ineul în disputa UTA, primii doi având chiar șanse mari să joace din noul campionat în Țara Zărandului. Apoi, înțelegerea cu tânărul portar Dennis Mureșan pare a fi deja parafată. „Am venit cu ce am putut și am făcut ce am putut în acest amical. Scorul nu contează, noi suntem încă în vacanță, am dorit să onorăm invitația clubului fa­nion al Aradului. Dacă i-am putut ajuta să-și facă jocul, să-și facă un antrenament bun, ne bucurăm. Noi am avut posibilitatea să vedem niște jucători cu care suntem în negocieri, deci ceva de câștigat a fost și în dreptul nostru. O să refacem puțin lotul, căci unii jucători vor pleca la alt nivel, nu putem să-i blocăm. Probabil, vom mai da 3-4 juniori la Universitatea Cluj, după modelul lui Dennis Mâneran și de aceea vrem să mai găsim în județ alți tineri interesanți din județ, cum sunt cei care au intrat în a doua repriză. După 8 iulie, data reunirii noastre, vom știi mai multe. Obiectivele se fac după bani, după buget. Sigur că eu și jucătorii vrem să câștigăm toate partidele, nu vine niciodată conducerea să ne spună să ne dăm la o parte, depinde să și putem face acest lucru. Dar, e clar, vrem să formăm o echipă bună, pentru a fi acolo sus. Cred că va fi un sezon mai slab de Liga 4-a, cu o singură favorită, Sântana, urmată de un pluton de vreo 4-5 echipe, după care se va rupe clasamentul”, a spus Cristian Sculici la finalul partidei de verificare cu „Bătrâna Doamnă”.

Recomandările redacției