UTA nu a reușit să răstoarne calculele hârtiei în meciul din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României la fotbal, contra celor de la Dinamo. Poate cu excepția portarului Iacob, arădenii au trimis pe teren tot ceea ce au avut mai bun în momentul de față, exceptând jucătorii accidentați sau cei cu probleme minore după disputa de la Târgu Jiu, Șeroni și Miculescu. „Bătrâna Doamnă” s-a ridicat în multe momente ale jocului la înălțimea unei prim divizionare, care dă semne de revenire după ce a fost preluată de cehul Dusan Uhrin jr.
La finalul disputei, Laszlo Balint s-a arătat în general mulțumit de prestația elevilor săi. „Încep prin a-i felicita pe băieți pentru că eu cred că am făcut un joc bun. Ne-am ridicat în multe momente la valoarea unui adversar de calitate certă pentru nivelul primului eșalon. Din punct de vedere tactic, cred că am reușit să facem un joc bun spre foarte bun pe ambele momente ale jocului. Din păcate, am suferit pe anumite momente de naivitate și, tot din păcate, nu am reușit să-l blocăm pe Nistor. Iar acest lucru l-am discutat pentru că, dacă ați observat, Nistor a dat un gol și alte două pase decisive. Dar, una peste alta, încercăm să scoatem lucrurile pozitive din această experiență. Am jucat împotriva unui adversar valoros, ne-am măsurat forțele cu Dinamo, se pare că suntem pe drumul cel bun. Am avut momente de fotbal plăcut, care sper ca a fost apreciat și de publicul spectator de astăzi cărora țin să îi mulțumesc pentru că a umplut stadionul. A fost o atmosferă frumoasă, o atmosferă pe care sper să o vedem și sâmbătă, pentru că gândul meu și nu numai al meu, ci și al băieților din vestia, deja se îndreaptă către meciul cu Daco-Getica, unul extrem de important”, a punctat antrenorul „roș-albilor” de pe Mureș.
Chestionat asupra petelor negre identificate la acest joc, Balint a adăugat: „Sunt și nemulțumiri, normal. În momentul în care primim golul doi de maniera în care l-am primit, e normal să nu fiu foarte vioi și foarte vesel. Dar, repet, am fost naivi și sper să învățăm din lucrul acesta, pentru că în momentul în care faci cadouri unui adversar precum Dinamo ești taxat în secunda doi. Să ne gândim bine. Primul gol l-am primit la prima acțiune periculoasă a lui Dinamo, la fel și golul doi. Practic a fost prima acțiune periculoasă din repriza secundă a oaspeților. Dar, sunt lucruri din care învățăm, căci acest gen de meciuri le putem trata și pe niște experiențe care să ne arate ce înseamnă nivelul cel mai înalt din fotbalul românesc. acolo unde tindem și noi să ajungem. Iar eu sper să ajungem cât se poate de repede acolo”.
La finalul zilei, deznodământul confruntării cu Dinamo i-au provocat sentimente amestecate lui Balint. „M-aș fi bucurat în primul rând pentru pentru suporteri să reușim să eliminăm Dinamo. În schimb, nu știu dacă ar fi fost foarte bine pentru echipă, pentru că ne așteaptă un program aproape infernal, iar calificarea în Cupă ar fi însemnat un meci suplimentar. Adică o foarte mare provocare din punct de vedere al lotului, al prospețimii băieților pentru disputele de campionat. Rămâne să ne concentrăm toată atenția pe campionat”, a mai punctat „principalul” arădenilor.
Așadar, drumul Campioanei Provinciei în Cupa României se încheie în turul 5, după victoriile cu Lipova și Crișul Chișineu-Criș urmând un eșec până la urmă previzibil cu Dinamo.

Recomandările redacției