Balint, după singurul eșec din amicale: „Îmi doresc mai multă responsabilitate din partea jucătorilor când îmbracă tricoul UTA-ei””

0
341

Al Fateh a confirmat calculele hârtiei și a trecut de UTA în amicalul de miercuri seară, de la Rogla. Saudiții au ratat și un penalty, dar au făcut diferența după pauză, când au introdus pe teren mare parte a titularilor, în timp ce „Bătrâna Doamnă” a terminat pe teren cu 9 dintre jucătorii trimiși pe gazon din primul minut.
În ciuda eșecului, primul din perioada pregătitoare, Laszlo Balint nu a dorit să șteargă totul cu buretele. „Chiar dacă am pierdut, și acest test a fost extrem de util pentru echipa noastră. E clar că rezultatul mă nemulțumește total și mai ales maniera în care s-a conturat acesta, adică pe fondul unor greșeli personale. Pe de altă parte, am avut și momente bune de joc, în special în prima repriză. Ne-am creat acțiuni de atac consistente, ne-a lipsit, însă golul. S-a terminat 0-2, rezultat ce ne îndeamnă la analiză și la tragerea concluziilor de rigoare. Mai ales în partea a doua, am fost dominați destul de clar, am căzut puțin și fizic, dar ne-am asumat acest lucru prin neope­rarea schimbărilor în compania unei echipe ce a schimbat liniile la pauză. În fine, suntem conștienți că am întâlnit și am pierdut în fața unui adversar de cali­bru, aflat la un alt nivel față de noi, cu un buget ce nu se compară cu al nostru, dar asta nu este o scuză, un alibi, pentru înfrângere. În primul rând, îmi doresc mai multă responsabilitate din partea jucătorilor când îmbracă tricoul UTA-ei, concentrarea trebuie să fie maximă mereu, nu poți lăsa garda jos niciun moment mai ales în fața unor adversar de calibrul celui de astăzi”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.
Alți 11 utiști au început ultimul amical al verii, cel de aseară, cu Dravinja, din Liga a III-a slovenă. „Avem un grafic al minutelor pentru aceste ultime meciuri și toți jucătorii ar trebui să aibă în picioare 80-90 de minute. Ne-a dat puțin peste cap accidentarea lui Buhăcianu, dar fiind o contuzie la coaste, sper să poată evolua mâine măcar 45 de minute. Mai ales, că adversarul se anunță unul mai accesibil”, a mai comentat Balint.
Miercuri, a devenit oficială ziua și ora la care UTA o va întâlni pe Dunărea Călărași în cadrul primei runde a noului campionat al Ligii a 2-a. „Sigur, nu va fi prea plăcut să jucăm la ora 13, într-o zi de vară, pe terenul sintetic, dar ne conformăm și vom face tot ce ține de noi pentru a ajunge pregătiți sută la sută la acel meci, pe care vrem să-l câștigăm. Și nu am dubii și că vom reuși acest lucru. În ceea ce privește antrenamentele pe sintetic, strategia noastră rămâne clară, cu un singur antrenament pe această suprafață. În rest, vrem să ferim pe cât posibil articulațiile și musculatura fotbaliștilor noștri și ne vom pregăti pe terenuri cu iarbă naturală”, a mai explicat Balint.
„Principalul” UTA-ei este prins cu admiterea la cursurile PRO luni și joi, dar: „Ciclul săptămânal al echipei nu va fi deloc afectat. Băieții rămân pe mâini bune două zile, colaboratorii mei știu ce au de făcut și în lipsa mea. Dar, cel mai important înainte de primul meci este să ne recuperăm, pe cât posibil, prospețimea și să fim feriți de probleme medicale. Avem o înțelegere și cu Federația, David Miculescu va reveni de la lot pentru a juca cu Dunărea Călărași, după care îl lăsăm din nou la București, pentru cele două meciuri amicale ale naționalei”, a încheiat fostul fundaș.
Într-adevăr, Miculescu a părăsit miercuri seară cantonamentul de la Rogla, iar de joi s-a prezentat comanda lui Laurențiu Roșu, la lotul național Under 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.