De foarte multe sezoane, UTA nu a început un campionat în primele două eșaloane cu două victorii și încă fără gol încasat și 6 marcate. După 3-0 pe „Ilie Oană”, din Ploiești, „Bătrâna Doamnă” rămâne lider și după etapa cu numărul doi a stagiunii și își anunță candidatura la promovare.
Ca și în partida cu Dunărea Călărași, „roș-albii” au riscat și acum în defensivă, ba chiar dublu în fața Petrolului, însă portarul Florin Iacob a fost din nou înger păzitor. „Am luat trei puncte importante, după un meci extrem de dificil. Poate că e un scor neme­ritat pentru ei, am suferit și noi destul de mult. Petrolul a avut momente de mare presiune, dar am avut un portar în zi mare, care confirmă forma bună din acest start de sezon, dar și valoarea. Iacob este unul dintre cei mai buni goal-keeperi din țară, nu doar din Liga a II-a, dă siguranță echipei și de aici trebuie să plecăm mereu. Nu am primit gol în două etape, este meritul echipei, dar și al portarului. În plus, reușim să reacționăm, să trecem de momentele grele și asta ne ajută foarte mult. Categoric, în a doua repriză, pe măsură ce trecea timpul, am și făcut schimbarea cu Ursu pentru că știam că poate specula spațiile libere. Ne-am desprins, altfel aveam emoții dacă rămâneam cu doar 1-0 avantaj pe tabelă. Așa, am scăpat de emoții, rezultatul e puțin exagerat, dar victoria nu poate fi pusă la îndoială”, a spus Laszlo Balint, la finalul disputei cu „lupii galbeni”.
Deși a admis dificultățile echipei sale, antrenorul „roș-albilor” nu crede că echipa sa a avut noroc astăzi. „Bara celor de la Petrolul a venit dintr-o greșeală perso­nală, nu știu dacă a fost noroc pentru noi. Știm că nu am făcut cel mai bun meci, dar punctele rămân și contează foarte mult. Îmi felicit băieții pentru efort și pentru cum au respectat tactica aleasă. Am avut unele probleme, dar le-am reglat pe parcurs, mai ales la pauză. Trebuie să rămânem echilibrați, să ne revenim repede după efort. Avem puține zile până la meciul următor de acasă, sper să să fie plin stadionul și să confirmăm forma din primele două etape”, a mai spus „principalul” arădenilor.
În fine, Balint a evitat din nou elegant să vorbească despre obiectivul promovării. „Sunt surprize etapă de etapă, ne uităm la noi. Vrem să ne îmbunătățim jocul, suntem echilibrați, cel mai important joc este mereu următorul. Încercăm să ne creăm o identitate sportivă și să jucăm la fel indiferent de adversarul pe care îl întâlnim”, a fost concluzia tânărului tehnician.

Recomandările redacției