La Timișoara, Laszlo Balint nu a avut viață ușoară cu fanii lui ASU Poli, cu ocazia ultimei sale partide la cârma celor de la Metaloglobus. Cunoscându-i viitorul de utist, câțiva dintre susținătorii „alb-violeților” l-au înjurat pe fostul fundaș, care a și plecat învins de pe Știința:
0-2. „Mi-aș fi dorit un rezultat bun astăzi, în primul rând pentru că mie nu-mi place să pierd. Dar, au fost și chestiuni obiective pentru care echipa nu s-a prezentat așa cum mi-am dorit eu la partida cu Poli. Am făcut deplasarea doar ieri, fiind pentru prima oară în cariera mea când a trebuit să renunț la antrenamentul din preziua meciului. Asta e, ce a fost a fost, de acum mă gândesc doar la UTA și primul pas este formarea unei echipe competitive”, ne-a mărturisit noul „principal” al „Bătrânei Doamne”.
Acesta s-a întors la București pentru a preda cheile apartamentului unde a locuit, va participa și la o masă de final la Metaloglobus, după care va pleca împreună cu familia în concediu, în Croația.
„Va fi o vacanță activă pentru mine, voi ține în permanență legătură cu conducerea clubului UTA în vederea campaniei de transferuri. Există negocieri avansate cu mai mulți jucători, cu unii dintre ei sper să batem palma în zilele următoare, fiindcă sunt și alte echipe pe urmele lor. Nu vă pot da prea multe nume acum, ci doar să vă confirm că, într-adevăr, Tomozei și Hlistei sunt printre țintele noastre. Marius Tomozei este un fotbalist polivalent (n.a. obișnuit să joace mai ales ca fundaș stânga), de vestiar și mi-aș dori să lucrez în continuare cu el, la fel și Cătălin Hlistei. Mi-l doresc în mod deosebit pe Cătălin, din câte știu și el și-ar dori să revină acasă. Are multă calitate, e arădean și știe exact ce înseamnă UTA. Mai rămâne de văzut dacă se poate să-l luăm de la Rapid, căci și cei de acolo vor să se bazeze pe el”, ne-a mai mărturisit „Gyuszi” Balint.
Noul „principal” al arădenilor a văzut pe telefon și ultimul meci al UTA-ei în actuala stagiune, 0-3 la Mioveni. „Așa cum a spus și Cristi Păcurar, au fost destule improvizații pe posturi, era greu să se obțină un rezultat bun împotriva unei echipe legate, cu destui fotbaliști de calitate. Într-adevăr, sunt și jucători din vechiul lot care nu vor mai continua la UTA, dar nu e treaba mea să vorbesc despre ei, mai ales că cred că nici conducerea clubului nu a apucat să discute cu ei. Nici nu s-au stins încă ecourile ultimei etape, de luni încolo probabil veți avea mai multe detalii”, a adăugat tânărul antrenor utist.
Laszlo Balint a programat pentru 25 iunie reunirea în vederea pregătirii noii stagiuni, dată până la care lotul ustit ar trebui să fie deja format în proporție de 90%. „Mai rămâne să defintivăm și locația de cantonament, nu am preferințe. Eu doar am cerut terenuri bune de antrenament și adversari pentru meciurile amicale. Probabil, pe 16 iunie voi ajunge și eu la Arad, o să mai plec apoi două-trei zile la București, după care ne apucăm efectiv de treabă”, a încheiat Balint.

Recomandările redacției