În contextul panicii generate de coro­navirus, Gazeta Sporturilor a decis să lanseze, cu ajutorul vedetelor din sport, o campanie de conștientizare și responsabilizare a ro­mânilor. Sportul, obișnuit și cu înfrângeri, și cu mari victorii, a transmis dintotdeauna sentimentul că, până la urmă, #vafibine. Zeci de sportivi cunoscuți, foste glorii și oameni din fenomen s-au alăturat campaniei GSP #vafibine și au trimis scurte mesaje video, cu sfaturi și încurajări pentru fanii sportului.
Printre ei, s-au aflat și doi arădeni, dar și Bogdan Apostu, impresarul implicat în actualul proiect al UTA-ei.
„Putem învinge corononavirusul și-l putem face istorie” – Bogdan Apostu.
La rândul său, antrenorul „Bătrânei Doamne” a postat pe contul personal pe Facebook un mesaj complex despre pro­blema numărul unu în România, amenințarea cu infectarea cu COVID-19. „La inițiativa celor de la gsp, lansez și eu un mesaj în această perioadă, pentru iubitorii fotbalului și nu numai. Trecem prin clipe dificile, prioritățile noastre se reorgani­- zează și ni se evidențiază importanța unor detalii pe care trebuia să o știm încă din educația primară: să avem o igienă a mâinilor cât se poate de bună, să știm cum să ne acoperim gura când tușim sau strănutăm, să prețuim munca oamenilor care au grijă de noi când suntem bolnavi, fie ca sunt doctori, asistenți, infirmieri. Dar, poate cel mai important lucru in aceste zile este disciplina societății noastre. Cât de mult ne respectăm pe noi înșine, cât de mult ne respectăm semenii și cum înțelegem vitalitatea măsurilor impuse de autorități în aceste zile grele. Aveți grijă de voi în primul rând, dragi prieteni, însă aveți grijă și de noi, de toți ceilalți” – e mesajul transmis de Laszlo Balint.
Fotbalul românesc stă ca pe ghimpi. Viitorul echipelor de la noi din țară, ne referim la cele din primele trei eșaloane, depinde în cea mai mare parte ceea ce va decide UEFA împreună cu conducătorii federaților autohtone.
ProSport a aflat că la Federația Română de Fotbal circulă tot felul de scenarii, iar forul condus de Răzvan Burleanu ia în calcul ca UEFA să suspende activitatea fotbalistică chiar până în luna septembrie, atunci când se speră că problemele din cauza COVID 19 vor trece definitiv. Însă, capii fotbalului de la UEFA le vor da mâna liberă președinților de federații să ia ce decizii doresc cu privire la campionatele din țările lor.
Și utiștii sunt direct interesați de ceea ce s-ar putea decide la nivel european, dar și la nivel național. Tocmai de aceea, Laszlo Balint a decis să amâne cu o zi revenirea la pregătire a elevilor săi. „Dorim să vedem ce se discută la Federație și atunci vom lua o decizie. Deocamdată, următorul antrenament al echipei e programat miercuri”, a transmis antrenorul „Bătrânei Doamne”, care, inițial, își chemase la pregătire jucătorii marți, după cele trei zile libere.
Din postura sa de lider al Ligii a II-a, UTA nu ar avea cum să nu fie inclusă printre formațiile din elita fotbalului românesc din sezonul 2020-2021 dacă actuala ediție de campionat se „îngheață” ca urmare a epidemiei de coronavirus. Însă, e prematur să vorbim acum despre verdicte, mai ales că FRF-ul nu a anunțat că perioada de pauză a fotbalului se va prelungi și după 31 martie.

Recomandările redacției