La finalul disputei de la Turnu Măgurele, Laszlo Balint a vorbit cu o undă de regret des­pre deznodământ, plecând de la elimi­narea lui Andrei Rus după 65 de minute de joc „A fost un moment psihologic destul de important și greu de gestionat pentru că ne-a dereglat puțin. În acel moment conduceam, stăteam bine în teren, eram organizați. Din păcate, nu am ales cele mai bune soluții și am suferit puțin la luciditate. După eliminare am făcut niște improvizații, sunt nemulțumit că am luat gol pe niște chestii pe care știam că Turris le face. Adică cu atacantul care apare la prima bară și acest lucru nu are cum să ne mulțumească. Dar, până la urmă, este un punct câștigat pe terenul liderului. Trebuie să luăm partea pozitivă a lucrurilor și chiar le-am spus băieților în vestiar că trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în continuare, mai ales că duminică ne așteaptă un meci foarte important cu Poli”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.
Într-adevăr, duminică dimineață, pe arena din Aradul Nou descinde rivala istorică a arădenilor, ASU Poli Timișoara pentru un nou Derby al Vestului. „Suntem în fața unui meci așteptat de toată suflarea fotbalistică arădeană. Iar pentru noi este cumva o onoare să participăm din di­ferite posturi, bineînțeles, la un asemenea eveniment sportiv. Se poate numi că suntem în fața unui meci clasic al fotbalului din Vestul României. Știm cu toții că este un meci special, este un meci aparte mai ales pentru suporterii noștri și tocmai de aceea suntem responsabilizați la maxim de acest detaliu. Ne dorim foarte mult să valorificăm și punctul pe care l-am câștigat în deplasarea de la Turnu Măgurele și asta nu putem face decât prin câștigarea meciului de duminică. Una peste alta, chiar dacă din punct de vedere al clasamentului lucrurile par un pic dezechilibrate, sută la sută nu va fi așa pe teren, pentru că un asemenea meci echilibrează cumva va­lorile”, a adăugat Balint.
Vorbind în detaliu despre adversarul pe care-l va întâlni UTA duminică, „principalul” echipei „roș-albe” a mai punctat următoarele: „Și, totuși, trebuie să nu uităm că vom juca împotriva unei echipe care în ultima lună nu a pierdut. Vine după cinci me­ciuri în care nu a cunoscut gustul înfrângerii, e adevărat are și trei rezultate de egalitate, dar asta înseamnă că este o echipă echilibrată, o echipă ce are foarte bine pusă la punct o anumită strategie și noi va trebui să fim la un nivel cât mai ridicat din toate punctele de vedere ca să fim peste ei”.
Până ieri, Clubul UTA vânduse aproxi­mativ 700 de bilete pentru meciul cu Poli și 150 de „pachete”, în care sunt incluse și partidele de acasă cu Viitorul Pandurii și Gloria Buzău.

Recomandările redacției