Balint: „Jos pălăria pentru băieți, dar nu ne îmbătăm cu apă rece!”

0
253

La finalul disputei cu ciucanii, Laszlo Balint a recunoscut că echipa sa nu a făcut un meci foarte bun cel puțin în prima parte, punând acest lucru pe lipsa de prospețime a elevilor săi. „O victorie muncită, felicitări băieților. Le-am spus toată săptămâna că nu ne va aștepta un meci ușor și, din păcate, de ce ne-a fost frică nu am scăpat. Adică, nu am avut prospețimea necesară, luciditatea de a face ceea ce ne-am propus. Am vrut să împingem fundașii laterali cât mai sus, pentru a avea mobilitate în ofensivă, iar când, în sfârșit, am făcut aceste mișcări, ne-am luat aceste repere, au apărut și ocaziile. După discuția de la pauză, din fericire, echipa a reacționat bine, am început mai hotărâți. Am spus că trebuie să punem presiune, să îi facem să greșească și echipa a răspuns bine. Nu a fost neapărat o discuție mai tare cu jucătorii la pauză, dar am fost nemulțumit că am abordat relaxați duelurile unu la unu și le-am spus că vreau mult ca, indiferent de numele lui, adversarul să simtă că vine acasă, la UTA. Am fost mai hotărăți în partea a doua și jos pălăria jucătorilor pentru ceea ce au făcut. Am fost organizați, am alergat, am muncit toți. Băieții au făcut efort mare pe această căldură, iar pe terenul sintetic efortul lor a fost dublat. Rezultatul e cu atât mai valoros”, a subliniat antrenorul utiștilor.
Întrebat dacă lipsa de prospețime nu putea fi evitată prin operarea a una-două schimbări în formula de start față de etapele trecute, Balint a adăugat: „Din punctul meu de vedere, mulți dintre jucători sunt la un nivel fizic bun și e extrem de important ca cei de pe bancă să facă diferența. E vital ca ei să aducă plusul prospețime fizică și realizări tehnico tactice. Dacă stăm să ne gândim bine, Miculescu nu a jucat la Ploiești și a fost sub nivelul echipei din punct de vedere fizic astăzi. Consumul la meciul cu Petrolul a fost foarte mare, chiar și psihic, a fost o încărcătură mare atunci. În schimb, acest meci a fost de o altă factură, porneam ca favoriți, știam că ei se vor mulțumi chiar și cu un punct și că vor aglomera zona centrală. Important e că am obținut ce ne-am propus și mă bucur că spre final am reacționat bine și, pe organizarea bună defensivă din a doua jumătate a reprizei secunde, am plecat bine pe contraatac. E clar că mai avem de lucru, e clar că e doar debut de sezon, nu ne îmbătăm cu apă rece. Deja ne gândim la meciul cu Ripensia, o echipă rănită ce va încerca să ne pună mari probleme”.
Csíkszereda Miercurea Ciuc a surprins puțin prin așezarea bună în teren, iar spațiile de la mij­loc în sus au fost destul de comprimate în prima parte. „Nu am intrat relaxați, pur și simplu am avut lipsă de prospețime, de aceea nu am luat întotdeauna cele mai bune decizii. Îi cunoșteam pe cei de la Csíkszereda, eu
i-am analizat, știam că au organizare defensivă bună, că se dublează, iar la mijloc au un jucător extraordinar pentru acest nivel, Soufiane Jebari, care accelerează bine când e cu fața la poartă. Așa a făcut etapa trecută, când ataca echipa sa și mai știam că trebuie să avem răbdare, fiindcă va apărea calitatea noastră. Trebuia să fim perseverenți, să punem presiune pe ei, asta am făcut în partea a doua. Trebuie să ne revenim rapid pentru meciul următor, pentru că, pentru mine, e important să fim la fel de serioși de fiecare dată și să ne construim această mentalitate”, a mai punctat tânărul tehnician al Campioanei Provinciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.